Årets handicappris gik til Vivild Håndbold Starz

Vivild Håndbold Starz modtager handicappris 2018

Norddjurs Kommunes Handicappris 2018 blev den 27. november uddelt til Vivild Håndbold Starz.

Et håndboldhold for børn og unge med udviklingshandicap. Prisuddelingen fandt sted på Langhøj Idrætscenter i Vivild, hvor både håndboldspillere, forældre og bedsteforældre var mødt op for at overvære overrækkelsen.

Stolte håndboldstjerner

Der var glæde og begejstring blandt både de unge håndboldstjerner og deres familier, da Vivild Håndbold Starz fik overrakt handicapprisen af formand for voksen- og plejeudvalget Lars Møller. Inden de fremmødte kunne nyde et glas vin og en sodavand sammen med et stykke kransekage gik ordet videre til formand for Vivild Håndbold Starz, Anja Søgaard-Sørensen, og formand for handicaprådet, Peter Hjulmand. Også en bedsteforælder til en af holdets spillere benyttede lejligheden til at takke initiativtagerne bag Vivild Håndbold Starz for deres store arbejde og de mange gode oplevelser, som de giver spillerne i Vivild Håndbold Starz.

Et fritidstilbud, der bringer stor glæde Voksen- og plejeudvalget har udvalgt Vivild Håndbold Starz fordi, de giver børn og unge med handicap mulighed for at dyrke sport og have socialt samvær med andre børn og unge. Formand for voksen- og plejeudvalget Lars Møller udtrykte det således: ”Vivild Håndbold Starz er et rigtig godt tilbud til børn og unge med handicap, som giver børnene mulighed for at være en del af et hold og en forening. I den situation, som vi lige nu står i i Norddjurs Kommune, er det dejligt at se initiativer som Vivild Håndbold Starz, der helt tydeligt bringer stor glæde til holdets spillere. Det er fantastisk at se, hvordan forældre og pårørende bakker op om klubben og de frivillige ildsjæle, der hver uge træner de unge håndboldstjerner.”

Spejdere øger tilgængeligheden for kørestolsbrugere

To kandidater var indstillet til årets handicappris. Årets anden kandidat var Kattegat Spejderne, der har gjort deres faciliteter i Grenaa tilgængelige for kørestolsbrugere. Bestyrelsesformand for Kattegat Spejderne Jesper Munk Jensen repræsenterede Kattegat Spejderne ved uddelingen og modtag også blomster og klapsalver for Kattegat Spejdernes indsats for at gøre det muligt for alle at bruge deres faciliteter.

Fakta om Vivild Håndbold Starz:

 • Et håndboldhold for børn og unge med udviklingshandicap i alderen 11-18 år

 • Vivild Håndbold Starz startede i 2017

 • Vivild Håndbold Starz er en del af LykkeLiga, som er et nationalt netværk af håndboldhold for udviklingshandicappede børn startet af tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen

 • Tager til stævner og spiller kampe mod andre lignende hold.  Træner hver onsdag kl 16.30 - 17.30 på Vivild gymnastik- og idrætsefterskole

Vivild Håndbold Starz har fokus på:

 • sammenhold
 • at lære at spille håndbold
 • at have det sjovt
 • at få motion
 • holdspil
 • socialt samvær

Fakta om handicapprisen 2018:

Handicapprisen blev i år uddelt for 9. gang.

I august 2018 blev annonceret om muligheden for at indstille kandidater til handicapprisen 2018.

Ved fristens udløb var der indkommet følgende indstillinger:

 • Vivild Håndbold Starz

 • Kattegat Spejderne

Prismodtagere tidligere år:

2017: Museum Østjylland
2016: HATS – Hevring Amatør Teater Selskab og Teatersildene
2015: Jørgen Lund
2014: Leif Nyhus Christensen
2013: Østdjurs 91
2012: Daglig Brugsen i Ørum
2011: Erling Jensen
2010: Jens Holst

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Lars Møller, formand for voksen- og plejeudvalget
E-mail: lam@norddjurs.dk
Tlf. 60 75 10 90

Peter Hjulmand, formand for handicaprådet
E-mail: peterhjulmandn@gmail.com
Tlf. 29 36 71 01

Nyhedsdato: 30.11.2018

Kontakt

Norddjurs Kommune