Madservice i Norddjurs Kommune

Hvis du har svært ved at klare madlavningen kan du få leveret middagsmad i det eget hjem.

Hvis du er blevet visiteret til madservice i Norddjurs Kommune er det her du blandt andet kan læse om hvad vi tilbyder, menuer og valgmuligheder, bestilling af mad med mere.

Norddjurs Mad er Norddjurs Kommunes storkøkken, som ligger i Grenaa. I køkkenet har vi ansat ernæringsassistenter, økonomaer og chauffører, der hver dag gør vores bedste for at du får et velsmagende måltid.

Vi bruger gode råvarer, sørger for god hygiejne og ikke mindst vores kærlighed til maden gør, at du modtager et kvalitets måltid hver uge af hjælpsomme chauffører.

Vi tilbyder

  • En menu hvor der er valgmuligheder, så du altid får noget, du kan lide.
  • Levering af mad én gang om ugen. Du skal aldrig vente på din mad. Du kan spise, når det passer dig.
  • Retter, som er lavet efter gode danske madtraditioner.
  • Mad, som er fremstillet af gode kvalitets råvarer med fokus på sund ernæring tilsat inspiration fra det internationale køkken.
  • Tophygiejne, både i køkkenet og under transporten til dig.

Leverandører

I Norddjurs Kommune er Norddjurs Mad og Det Danske Madhus godkendt som leverandør af madservice. Her på siden finder du information Norddjurs Mad.

Kontrolrapport for Norddjurs Mad

Du kan vælge mellem 10 hovedretter og 16 forretter eller desserter. Hovedretten kan fås i både almindelig og lille portion, og du må gerne bestille flere portioner af samme ret.

Hvis du gerne vil have kartofler, kartoffelmos eller ris til alle hovedretterne, skal du bare give os besked om det. 

Der skal som minimum bestilles 4 hovedretter ugentlig.

Menu uge 52 (pdf)

Menu uge 51 (pdf)

Menu uge 50 (pdf)

Menu uge 49 (pdf)

Menu uge 48 (pdf)

Menu uge 47 (pdf)

Diæt - og specialkost

Hvis din læge, sygehus eller visitationen vurderer, at du har behov for diætmad, kan du få det som alternativ til de almindelige retter.

Det er visitationen i Norddjurs Kommune der visiterer til tilbuddet. De kan også hjælpe dig med at finde det tilbud, der passer til dig.

Det kan være du har behov for diætmad, har allergi eller andre ting der skal tages hensyn til.

Når du er blevet visiteret, vil Norddjurs Mad eller Det Danske Madhus automatisk komme ud til dig med mad og bestillingssedler til de kommende uger.

Chaufførerne fra Norddjurs Mad kommer ud til dig i letgenkendelige uniformer. De bærer synlige identitetskort med billede.

Første gang chaufføren kommer har han en mikrobølgeovn med, som du kan låne så længe du modtager mad fra kommunen

Du får maden leveret én gang om ugen.

Det kan være mandag, tirsdag, onsdag eller fredag – alt afhængig af, hvor du bor i kommunen.

Når du modtager maden, får du en ny bestillingsliste som skal udfyldes til næste gang vi kommer.

Hvis du ikke selv har mulighed for at udfylde madbestillingen eller glemmer det, så sammensætte vi din ugemenu af de mest populære retter.

Opbevaring af maden

Du modtager maden nedkølet på en temperatur på max. +5 C. Det er vigtigt, at maden opbevares i køleskab på en temperatur på max. +5 C af hensyn til madens holdbarhed. På pakningen står der ”mindst holdbar til”.

Hvis emballagen bliver skadet og den ikke mere er tæt, skal maden spises inden for 24 timer.

Opvarmning i mikrobølgeovn

Det er kun mad, med etiket med rød kant, der skal opvarmes.

Prik et par huller med en gaffel i emballagens låg inden opvarmningen.

  1. Indtil ovnen på højeste effekt, ca. 700 watt

  2. Stil maden ind på glaspladen

  3. Start ovnen

  4. Hovedretter (stor bakke) etiket med rød kant skal have 4 – 5 min. Opvarmes til min. 75 C.

  5. Små retter, supper eller varme desserter (små bakker) etiket med rød kant skal have ca. 3 min. Opvarmes til min. 75 C.

Opvarmning i almindelig ovn

  1. Hovedretter (stor bakke) varmes ved 110 C i ca. 35 min. Opvarmes til min. 75 C.

  2. Små retter, supper eller varme desserter (små bakker) etiket med rød kant varmes ved 110 C i ca. 20 min. Opvarmes til min. 75 C.

Efter opvarmning

  1. Tag mad ud af ovnen og fjern filmen. Brug evt. en lille kniv.

  2. Rør i sovs og andre flydende retter.

  3. Anret maden på en tallerken.

Vi har fokus på bæredygtighed, emballage og pakning

I køkkenet har vi fokus på madspild, vand og energiforbrug samt sortering af affald.

Emballagen som maden pakkes i, er en speciel engangsemballage, som tåler nedfrysning, opvarmning i mikrobølgeovn eller almindelig ovn.

Emballagen kan ikke genanvendes, og i dag findes der desværre ikke et alternativ, som er mere bæredygtigt.

Pakkemetode

Vi pakker din mad i beskyttet atmosfære (MAP), derfor kan din mad holde sig frisk og velsmagende i lang tid.

Det er den samme pakkemetode som du kender fra f.eks. pålæg, kød, frisk fisk mm. fra indkøb i dagligvarebutikker. Når maden er lavet, køles den meget hurtigt ned for at bevare både smag, udseende og næringsstoffer.

Herefter portioners maden i emballagen og forsegles med film på en speciel pakkemaskine samtidig med at der lukkes en kontrolleret luft (MAP) ind i bakken.

Hele pakkeprocessen foregår på køl, så vi sikrer, at din mad forbliver optimal.

Betaling af mad foregår via Betalingsservice, månedsvis og bagud via PBS.

Prisen for madservice fastsættes af kommunalbestyrelsen én gang om året.

Hvis du vil læse mere om serviceniveauet i Norddjurs Kommune gældende madservice henvises til kvalitetsstandard og indsatskatalog for personlig og praktisk hjælp.

Kontakt Norddjurs Mad

Hvis du vil afbestille maden eller har iøvrigt har spørgsmål til maden, så er du altid velkommen til at ringe! 

Telefon: 89 59 21 25
Alle hverdage mellem kl. 9.00-12.00.

Mail: norddjursmad@norddjurs.dk.

Kontakt visitationen

Det er visitationsenheden i Norddjurs Kommune der visiterer til madservice, og du er altid velkommen til at ringe.

Telefon: 89 59 21 10

Mandag-fredag
Kl. 8.00-12.00