Aktiviteter, arrangementer og traditioner

Aktiviteter:

På AC Ørsted starter aktiviteter kl.9.00 om morgenen.

Hver morgen er der morgensamling i Multirummet. Der er mange brugere, der med stor glæde deltager i denne aktivitet. Her bliver lyttet til musik, sunget, talt og læst historie. Ofte er der også en bevægelsesaktivitet på programmet.

Om formiddagen tilbydes der træning i Multirummet – hvor vi bl.a. har gangbarre, motionscykler, romaskine, små håndvægte og en boksepude. Om formiddagen er der ofte også tilbud om en gåtur i lokalområdet. Det kan være ned til byen, ud i skoven eller rundt om søen.

Før og efter frokost, som spises i mindre og faste grupper, er der aktivitetstilbud af forskellige slags.

Det kan indendørs f.eks. være: højtlæsning, brug af Ipad, være kreative på mange forskellige måder, sanserummet, massage, forskellige lege, spille spil, boldspil, musik og sang, praktiske opgaver. Alle disse aktiviteter kan være tilpasset enten som rolig individuelt tilbud eller som en samlet aktivitet for flere.

Udendørs kan vi eksempelvis bruges vores egne faciliteter: kørestolsgynger, side-by-side-cykler, trampolin, sansegynge og bålhytte. 

Vi kan også gå ned i byen, på biblioteket, ned til søen eller ud i skoven eller tage på ture.  Vi har 2 busser og 1 bil, som vi flittigt benytter os af til at komme på ture ud i det blå særligt om torsdagen. Det kan f.eks. være til stranden, Mols Bjerge, plantecenter, sejltur med færgen over fjorden m.m.

Andre ugedage bruger vi busserne, når vi tager afsted i faste grupper. For nogle er der ridning på programmet en gang om ugen.

Det er en fysioterapeut, som har rideundervisningen sammen med nogle hjælpere. Ride-fysioterapi kræver lægehenvisning og foregår som holdtræning på en lokal rideskole, der er godkendt af regionen/kommunen.

Dagen på AC Ørsted slutter ca. kl. 14.15 af med eftermiddagskaffe i mindre grupper. Derefter får vi ryddet op, så vi kan være færdige til kl.15.00.

             

Arrangementer:

I løbet af året har vi forskellige temauger på AC Ørsted. Det kunne eksempelvis være temaer som:

”Bondegården”
”Sanserne”
”Gamle lege”
”Efterår”
”Seksualitet”
”Udeliv”

Traditioner:

Vi har mange tilbagevendende arrangementer og traditioner året rundt.

Det er f.eks. fastelavnsfest, hvor det er sjovt at komme udklædt, hvis man har lyst.

Vi laver gækkebreve, og til påske er vi på opdagelse efter påskeæg.

Senere på året afholder vi høstfest. I december er der selvfølgelig diverse december-/juletraditioner. 

Kontakt

Jens Jacob Jacobsen
Afdelingsleder
Område Ørsted, AC Ørsted