Kommunen skal hjælpe børn og unge med behov for særlig støtte, så de får de bedst mulige opvækstvilkår. Hjælp efter servicelovens regler om særlig støtte forudsætter normalt, at der gennemføres en børnefaglig undersøgelse, og at der på den baggrund udarbejdes en handleplan. Hvis det er nødvendigt, kan kommunen give akut eller foreløbig støtte, mens der udarbejdes en børnefaglig undersøgelse.
Den særlige støtte til børn og unge kan fx være i form af konsulentbistand, pædagogisk støtte eller anden støtte i hjemmet, familiebehandling eller behandling af barnets eller den unges problemer. Det kan også være, at der er behov for anbringelse uden for hjemmet.
Støtten skal gives tidligt og sammenhængende og på baggrund af en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde. Barnets eller den unges synspunkter skal altid inddrages, og barnets eller den unges vanskeligheder skal så vidt muligt løses i samarbejde med familien.
Du kan læse om anbringelse af børn og unge uden for hjemmet på borger.dk og om foranstaltninger om særlig støtte på borger.dk
Anbringelse af børn og unge uden for hjemmet