Samkørsel

Samkørsel er en god måde få udnyttet bilerne på vejene bedre og samtidig gøre både pengepungen og miljøet en tjeneste.

Ta' Med!

Norddjurs Kommune og FDM samarbejder om at udbrede samkørsels-appen Ta' Med, som gør samkørsel nemt og hurtigt at planlægge. Prøv appen i dag!

Samkørsels-appen Ta' Med er designet til at gøre det nemt og hurtigt at tilbyde eller få lift. Appen giver mulighed for, at man kan tage betaling for den tur man tilbyder.

Formålet er at få flere personer ind i bilerne og få færre biler på vejene, hvilket er bedre for den enkelte borgers økonomi, bedre for samfundsøkonomien i det hele taget, da det giver mindre trængsel og kødannelse på vejene og dermed bedre fremkommelighed og mindre slid på vejene, og så skåner det miljøet for en masse CO2-udledning.

Husk at du får dit fradrag uanset om du kører selv eller kører med andre.

Delebiler

Delebiler giver borgerne flere transportmuligheder og kan for manges vedkommende betyde, at man kan spare en af sine egne biler væk

En række byer på Djursland har delebilsordninger og andre overvejer det også. Norddjurs Kommune har samlet en række løsninger til inspiration, hvis man ønsker delebil i sit lokalområde:

I 2016 blev der lavet en undersøgelse støttet af Energistyrelsen om delebil i Auning.

Læs mere om undersøgelsen her

 • Green Mobility: Norddjurs Kommune er i dialog med Green Mobility, som er interesseret i at udbrede el-delebiler på Djursland. Læs mere om Green Mobility via dette link (eksternt link)
 • Byensbil: Norddjurs Kommune er i dialog med Byensbil, som allerede driver delebiler i en række byer på Djursland, heriblandt Auning, og er interesseret i en større udbredelse. Læs mere om Byensbil via dette link (eksternt link)
 • Tadaa: Tadaa driver el-delebiler i en række byer i Østjylland, og Norddjurs Kommune er bekendt med at de er i dialog med landsbyer på Djursland. Læs mere om Tadaa via dette link (eksternt link)
 • Letsgo: Har i øjeblikket kun delebiler i København, Aarhus og Odense. Læs mere om Letsgo via dette link (eksternt link)
 • Share Now: Har i øjeblikket kun el-delebiler i København. Læs mere om Share Now via dette link (eksternt link)
 • WEMOOV: Opererer delebiler i den nye Aarhus-forstad Nye. Læs mere om Wemoov via dette link (eksternt link)
 • Andelssamfundets deleklub: Deleklub etableret i 2014 i Andelssamfundet i Hjortshøj nord for Aarhus. Læs mere om delebilsklubben via dette link (eksternt link)
 • Købe Delebil: Delebilsklubben i Køge blev etableret i 2001. Læs mere om Køge Delebil via dette link (eksternt link)
 • Munksøgaard Delebilforening: Delebilsforeningen ligger i Trekroner ved Roskilde og har eksisteret siden år 2000. Læs mere om delebilforeningen via dette link (eksternt link)
 • Silkeborg Delebilforening: Delebilforeningen i Silkeborg har eksisteret siden 1999. Læs mere om delebilforeningen via dette link (eksternt link)
 • Synes du der mangler delebilsvirksomheder eller delebilsklubber på listen som kunne inspirere andre, så skriv til os via dette link

Kontakt

Vej og Ejendom

Vil du vide mere?

Der findes mange forskellige apps og hjemmesider, som kan hjælpe dig i gang med samkørsel. 
Vi har samlet en liste her.

Ta' Med

Nabogo

Blaffernationen

GoMore

CommuteApp