Fleksjob og Småjob

Her kan du læse om Fleksjob og Småjob


Hvad er et fleksjob?

En fleksjobber kan arbejde på deltid og kan løse nogle af de opgaver, som ikke skal eller kan løses af dine fuldtidsansatte. De kan fx hjælpe med at gøre rent, lave mad, løse administrative opgaver og betjene kunder. Du skal være opmærksom på, at en fleksjobber har nogle behov, du skal tage hensyn til. Det kan fx være særlige arbejdstider eller en speciel stol.

Du betaler løn for de timer, han eller hun arbejder. Medarbejderen får supplerende offentlig ydelse ved siden af.

Hvem kan ansætte en fleksjobber?

Alle kan ansætte en ledig i fleksjob, men det er en midlertidig ansættelse, som kan vare op til fem år. Hvis du vil beholde fleksjobberen, efter de fem år er gået, er det kommunen, der vurderer, om det kan lade sig gøre.

Vejledning om fleksjob til virksomheder pdf.

Lønloft – oplysning om lønforhold for en fuldtidsansættelse

Udfyld formular ift. lønloft

 

Hvad er et småjob?

Du kan ansætte en ledig i et såkaldt småjob. Et småjob er et almindeligt betalt arbejde på fx 5, 15 eller 20 timer om ugen.

Den ledige kan løse de små opgaver, der tager tiden fra jeres kerneopgaver. Medarbejderen kan fx hjælpe med at forberede møder, købe ind til frokost, stå for lettere rengøring, hjælpe på jeres lager og meget mere.

Du betaler almindelig løn for de timer, medarbejderen løser arbejdsopgaver på almindelige vilkår (fx lettere rengøring).

Medarbejderen kan eventuelt få supplerende offentlig ydelse ved siden af.

Hvem kan ansætte en medarbejder i et småjob?

Alle virksomheder kan ansætte en ledig i et småjob. Hvis du fx har en ansat medarbejder i praktik eller løntilskud, som ikke arbejder på fuldtid, må du gerne ansætte medarbejderen i et småjob ved siden af.

Det eneste krav er, at det ikke må være de samme arbejdsfunktioner, medarbejderen skal løse.

I praktikken kan medarbejderen få afklaret sine kompetencer og blive oplært i specifikke arbejdsfunktioner (fx kundekontakt, piccolineopgaver og telefonservice, bogføring mv.), som efterhånden kan konverteres til lønnede opgaver

Det kræver lidt mere støtte og oplæring fra din side, men det er en rigtig god mulighed for de ledige, der har svært ved at finde et arbejde.

Vores erfaring viser også, at det er meningsfuldt og skaber arbejdsglæde, når virksomheder hjælpe ledige med at få en chance på arbejdsmarkedet. 

Læs mere om småjob her: 

Småjob

Har du yderligere spørgsmål så kontakt:

Norddjurs Kommune