Norddjurs stryger til tops med Blå Flag i Østjylland

Publiceret 29-05-2024

9 Blå Flag pryder sommerstrandene i Norddjurs og garanterer dermed en høj standard inden for miljø, vandkvalitet og sikkerhed. Kommunens 114 km lange kyststrækning giver dermed det 2. højeste antal Blå Flag strande i Danmark, kun overgået af Aabenraa Kommune, der kan hejse 11 flag.

Igen i år har den Internationale Blå Flag Jury udpeget ni strande i Norddjurs som et særligt godt sted at tage en dukkert, og det glæder udvalgsformand Allan Gjersbøl Jørgensen:

"Når jeg ser et blåt flag smælde, får jeg lyst til at hoppe i havet. Og når jeg ser 9 blå flag smælde, så bliver jeg brusende stolt. For her har vi strande til alle, både vandhunden, solslikkeren og dykkeren, med garanteret rent badevand og gode faciliteter," lyder det glædestrålende fra formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune, som tilføjer:

"Med 114 km kyst, ni blå flag strande og et væld af sjove aktiviteter er Norddjurs et af de skønneste steder at opleve den danske sommer".

Garanti for rent badevand og sikkerhed

De blå flag betyder, at strandene og badevandet løbende bliver testet for høj kvalitet, og at der gøres en indsats for miljø og sikkerhed, blandt andet med krav om redningsudstyr og affaldssortering.

Sjov leg og gode guider

I hele skolernes sommerferie, fra den 1. juli til 11. august er der desuden hver dag spændende aktiviteter omkring de tre blå flag stationer ved Fjellerup, Bønnerup og Grenaa Strand. Her kan man gratis låne spande, net og waders, så man kan gå på opdagelse og “jagt” på det lave vand.

Hvis man tager fangsten op til guiderne, fortæller de om dyrene, ligesom man kan lægge fangsten i det store fælles bassin.

Guiderne viser også gerne hvordan man kan holde en krabbe og se forskel på han og hun, ligesom de dagligt arrangerer krabbevæddeløb. Og banen er åben, så børn og spillefugle kan lave deres eget krabbevæddeløb.

På naturskolen i Grenaa kan man desuden også slibe sten og benytte skolens stereolupper til at se det store i de små skaller.

FAKTA: Ni strande med blå flag i Norddjurs Kommune

De blå flag i Norddjurs vejrer fra d. 3. juni til 2. september på disse 9 strande.

1/7 - 17/7 - 9/8 er der desuden særarrangementer ved Blå Flag stationerne:

  • Anholt Vesterstrand
  • Bønnerup Strand (Blå Flag station)
  • Fjellerup Strand (Blå Flag station)
  • Gjerrild Nordstrand
  • Grenaa Strand (Blå Flag station | Livredder fra 23/6-16/8)
  • Lystrup Strand
  • Rygårde Strand
  • Skovgårde Strand
  • St. Sjørup Strand

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Allan Gjersbøl Jørgensen, fmd. Kultur- og Fritidsudvalget Norddjurs Kommune
29 43 49 44
agj@norddjurs.dk

Henrik Gaardsmand Boldsen, specialkonsulent i Norddjurs Kommunes afdeling for Kultur, Fritid, Turisme og Biblioteker
21 26 28 04
hgb@norddjurs.dk