Norddjurs Kommune tager hånd om stigende sagsbehandlingstider

Publiceret 18-03-2024

I Budgetaftalen 2024-2027 blev forligspartierne enige om, at hvis man så signifikante stigninger i sagsbehandlingstiden for byggetilladelser, så ville der blive taget stilling til dette. De nyeste tal viser netop en stigende behandlingstid, så derfor trykker Norddjurs Kommune nu på knappen og skrider til handling.

På trods af disse stigninger ligger Norddjurs Kommune stadig under landsgennemsnittet på 64 dage, og borgmester Kasper Juncher Bjerregaard udtaler, at beslutningen er et tegn på rettidig omhu fra Miljø- og Teknikudvalgets side: 
 
”Vores sagsbehandlingstider på byggetilladelser ligger stadig under landsgennemsnittet, og det er vigtigt for os, at de fortsat er det, på trods af de seneste stigninger. Med den her beslutning udviser vi sådan set rettidig omhu ved at sørge for, at vi nu tager de nødvendige skridt for at komme ned på det niveau vi var på før.” 

Gennemsnitlig sagsbehandlingstid i Norddjurs Kommune i antal dage på alle typer byggesager er steget fra 46 dage i 1. kvartal 2023 til 60 dage i 4. kvartal 2023. Specifikt ses den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for byggesager for enfamiliehuse at være steget fra 52 dage i 1. kvartal 2023 til 72 dage i 4. kvartal 2023. 

Udvalgsformand Niels Ole Birk understreger også, at selvom sagsbehandlingstiden er steget, så er de opmærksomme på det:  

”Den midlertidige opnormering fra sidste budgetforlig udløb, og vi tog en beslutning om at prøve at fortsætte uden den. Det tydede på, at arbejdsbyrden på området ville blive mindre, og at vi godt kunne klare os med de kræfter, vi havde. Nu kan vi så imidlertid se en stigning, men siden det her scenarie allerede var indtænkt i den nuværende budgetaftale, så kan vi altså hurtigt tage de nødvendige skridt for at tackle problemet.” 

Rent konkret betyder det, at der bliver afsat 3 årsværk de næste tre år til sagsbehandling.

For mere information, kontakt

Kasper Juncher Bjerregaard
Borgmester
Niels Ole Birk
Udvalgsformand, Miljø- og Teknikudvalget