Norddjurs støtter en reduktion af klimaaftrykket i byggeri

Publiceret 23-02-2024

Norddjurs Kommune ønsker at påvirke aktuelle forhandlinger om en revision af byggelovgivningen. Derfor har kommunen underskrevet en hensigtserklæring til Reduction Roadmap.

Norddjurs Kommunes logo.

Ved at støtte Reduction Roadmap-initiativet skriver Norddjurs Kommune sig på listen over støtteorganisationer, som bakker op om en indsats for at reducere klimaftrykket i byggeriet i relation til Paris-aftalen. Flere kommuner har allerede skrevet under.

Det er en tilfreds borgmester Kasper Bjerregaard (V), som tilslutter sig:

”Med vores underskrift kan vi være med til at påvirke lovgivning og lovgivere. Hensigtserklæringen ligger i tråd med tidligere beslutninger om bæredygtighed i byggeriet. I vores klimaplan fra sidste år har vi blandt andet en ambition om at prioritere bæredygtigt byggeri, herunder genanvendelse af byggematerialer.”

Listen over støtteorganisationer, som Norddjurs Kommune nu er en del af, skal bruges som løftestang til at påvirke lovgivningen og fortælle lovgivere, at bygge- og anlægsbranchen er klar til at stå sammen og accelerere den grønne omstilling i overensstemmelse med klimavidenskaben og Paris-aftalen.

Om Reduction Roadmap

Reduction Roadmap er et forskningsbaseret værktøj, der med baggrund i klimavidenskaben opstiller konkrete, årlige CO2-mål for nybyggeri i Danmark. Roadmappet viser, hvor byggebranchen står i dag, hvor den skal hen, og med hvilken hastighed klimabelastningen for nybyggeri skal nedbringes for at bygge inden for Parisaftalens målsætning om en maksimal temperaturstigning på 1,5 grader celsius.

Roadmappet er udviklet af Artelia, EFFEKT og CEBRA i et tværfagligt partnerskab. Data er valideret af BUILD, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, DTU og Syddansk Universitet. Projektet er finansieret af Realdania og Villum Fonden.

Læs mere på reductionroadmap.dk