Norddjurs Kommune deltager i internationalt klimaprogram

Publiceret 10-04-2024

Norddjurs Kommune er blevet tildelt en betydningsfuld bevilling fra Bloomberg Philanthropies’ nye klimaprogram for unge. Det sker som en udløber af borgmesterens deltagelse i COP28.

Norddjurs Kommune deltager i dette internationale program sammen med fem andre danske kommuner og øvrige deltagere fra mere end 100 byer verden over. Programmet finansieres af den amerikanske fond Bloomberg Philanthropies’ Youth Climate Action Fund.

Kommunens unge inddrages i klimaarbejdet

Youth Climate Action Fund støtter borgmestre verden over i at tackle klimakrisen ved at inddrage de unge.

Bevillingen til Norddjurs Kommune er på $50.000 (346.000 kr.). Midlerne vil give unge mennesker i alderen 15 til 24 år mulighed for at føre udvalgte projekter ud i livet i kampen mod klimaforandringer. De unge får i programmet tilbud om mikrotilskud på mellem $1.000  (6.920 kr.) og $5.000 (34.600 kr.) til udvalgte klimaprojekter.

Programperioden løber fra 1. april 2024 til 30. september 2024. Her vil Norddjurs Kommune sammen med kommunens unge arbejde på at udvikle og implementere klimaprojekter, der adresserer lokale udfordringer og bidrager til bæredygtige løsninger.

Tilfredshed og tro på fremtiden

Borgmester Kasper Bjerregaard er begejstret for denne mulighed og siger: "Vi er utroligt glade for, at Norddjurs Kommune er blevet en del af dette internationale program. Youth Climate Action Fund, som jeg første gang hørte om på COP28, mobiliserer unge over hele verden. Deres engagement og ideer er afgørende for vores succes med at løse klimaudfordringerne lokalt og globalt."

Kasper Bjerregaard fortsætter: "Vi ser frem til at samarbejde med de unge i vores kommune om at skabe meningsfulde og effektive klimaindsatser. Denne bevilling giver os mulighed for at understøtte og realisere de visioner, de unge har for klimaet."

 

Michael R. Bloomberg, FN's særlige udsending for klimaambitioner og løsninger samt 108. borgmester i New York, udtaler om baggrunden for programmet: "Klimaforandringer kræver handling fra alle, og det er afgørende, at unge mennesker - som har mest på spil - hjælper med at vise vejen. Denne nye fond vil hjælpe borgmestre med at mobilisere og styrke morgendagens ledere til at handle i dag."

Sammen om et Grønt Norddjurs

Norddjurs Kommune opfordrer kommunens unge til at deltage aktivt i programmet og bidrage med deres innovative ideer og engagement. Konceptet for programmets udførelse i Norddjurs Kommune er endnu under udarbejdelse. Konkrete oplysninger vil fremgå på kommunens sociale medier i løbet af foråret og sommeren.

I dette internationale program kan vi gøre en betydelig forskel og være med til at forme en mere bæredygtig fremtid for både Norddjurs Kommune og verden som helhed.

Læs mere om programmet i Bloomberg Philanthropies’ pressemeddelelse.

Kontakt

Kasper Bjerregaard
Borgmester
Telefon:5123 8614

Kontakt

Filip Therkildsen
Konsulent
Fællessekretariatet