Karrieremesse i Grenaa: Nemt møde mellem virksomheder og akademikere

Publiceret 02-03-2023

Nysgerrige akademikere og interesserede virksomheder får mulighed for at lære hinanden bedre at kende, når Norddjurs Kommune i samarbejde med Aarhus Universitet inviterer til karrieremesse i Pavillonen torsdag den 30. marts.

Nymark og Fogh Teknik fik stor gavn af at ansætte akademiker - Foto til Erhverv Djursland

Den grønne omstilling medfører en række nye krav fra både kunderne og lovgiverne. Flere lokale virksomheder har gennem forskellige ordninger fået hjælp fra akademikere til at systematisere arbejdet med CO2-målinger og certificeringer i virksomhedens processer. Samtidig oplever flere virksomheder en begyndende ordrenedgang, som måske kan imødegås ved at udvikle forretningen.

Til karrieremessen for akademikere kan virksomheder nemt mødes med mange forskellige kandidater, og se om det kunne være et match for fremtiden.

Borgmester i Norddjurs Kommune Kasper Bjerregaard udtaler:

"Karrieremessen gør det meget nemt for virksomheder, som ikke har erfaring med akademikere, men som kan se potentialet i at ansætte en ny medarbejdertype. Her kan de nemlig på kort tid se flere kandidater an og få en dialog om hvilke kompetencer hver enkelt kan tilbyde."

Akademiker gav mere vækst til maskinfabrik

Den spåntagende maskinfabrik Nymark og Fogh Teknik er en af de virksomheder, som har gjort sig gode erfaringer med at ansætte en akademiker:

"Som mindre virksomhed kan det være tungt at opfylde stigende krav, og for os er det værdifuldt at have en medarbejder, der har rutine i at arbejde struktureret med de opgaver," fortæller ejerleder Søren Nymark og fortsætter: "Min bekymring om at have råd til ansættelsen var ubegrundet, for den har skabt positiv vækst, hvor bunden er fulgt med."

Samarbejde med muligheder

Karrieremessen er et samarbejde mellem Norddjurs Kommune og Aarhus Universitet, og bliver afholdt som del af samarbejdsaftalen mellem de to.

På messen vil virksomheder fra Norddjurs kunne komme i kontakt med både færdiguddannede akademikere og studerende fra Aarhus Universitet.

Erhverv Norddjurs vil også være til stede på messen med vejledning om forskellige støtte- og tilskudsordninger til at ansætte akademisk arbejdskraft.

Tid & sted

Karrieremesse for akademikere 30. marts 2023 kl. 9-12 i Pavillonen i Grenaa.

Interesserede virksomheder kan læse mere på www.norddjurs.dk/karrieremesse.

For tilmelding kontakt tovholder Noor Suleiman på mail nosu@norddjurs.dk eller ring på 24 27 49 28.

Sidste tilmeldingsfrist for virksomheder er d. 16 marts 2023.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Kasper Juncher Bjerregaard, borgmester Norddjurs Kommune
kjb@norddjurs.dk
51 23 86 14

Noor Suleiman, konsulent Norddjurs Kommune og tovholder på karrieremessen
nosu@norddjurs.dk
24 27 49 28

På billedet: Nymark og Fogh Teknik fik stor gavn af at ansætte akademiker - Foto Erhverv Djursland