Cykelfest i plantagen

Publiceret 19-04-2023

Fredag den 14. april blev jernhingstene lukket ud i skoven, da den nye MTB-teknik bane mellem Grenaa Plantage og Sundhedsskolens parkeringsplads officielt åbnede.

Ung cykelrytter laver hop

Banen egner sig særlig godt til nybegyndere og til at træne særlige discipliner som hop, balance og berms.

Allerede fredag morgen kørte en tysk ferierende familie tekniksporet og kaldte det “sehr gut.” Samme eftermiddag kl. 14:30 klippede Kultur- og Fritidsudvalgsformand Allan Gjersbøl Jørgensen den røde snor foran 50-60 feststemte cykelentusiaster.

I åbningstalen sendte han store roser til alle frivillige MTB-sporteams i hele kommunen og understregede, at: frivillighed er helt afgørende for, at vi får lokale projekter og foreninger til at blomstre, lykkes og have succes.

Teknikbanen er bygget professionelt af Falle's Sti- og Sporbyg med penge fra Norddjurs Kommune. Men det er frivillige som kommer til at holde den ved lige, og de er ovenud begejstret for anlægget:

"Banen er bare perfekt til nybegyndere i klubben, turister, og til at træne teknik og køre den samme feature mange gange," siger Nicolaj Hansen, der er en af de to mest aktive sporbyggere i Grenaa sammen med Søren Madsen

Grenaa Cykle Club havde taget grill og pølser med, deres sponsor kom med et lydanlæg og god musik, og de vovemodige cykelknægte- og piger underholdte med bl.a. hop og kørsel på balancebom på den nyanlagte bane.

Der blev trampet i pedalerne, revet i styret og smilet begejstret da de fleste ryttere efterfølgende kørte ud på det redesignede MTB-spor i Grenaa plantage, som det frivillige sporteam har brugt mange kræfter på at gentænke og forkorte.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Allan Gjersbøl Jørgensen, formand Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) Norddjurs Kommune
29 43 49 44
agj@norddjurs.dk