Anholt-veninder bliver leverandør af buketten til H.M. Dronningen

Publiceret 31-05-2022

H.M. Dronningen får overrakt en buket med vilde blomster plukket i Anholts natur, når Majestæten ankommer til øen torsdag den 2. juni 2022.

Blomsterpigerne Albertine Nordby Rasmussen, Solbjørk Buch og Ane-Sofie Antonsen.

Albertine Nordby Rasmussen, Solbjørk Buch og Ane-Sofie Antonsen er udvalgt til den ærefulde opgave at binde buketten.

Det var ikke en e-mail, som alle andre der en dag i foråret tikkede ind i indbakken hos Anholt Bageri og Gartneri.

Det var nemlig en forespørgsel på, om stedets ejere Albertine Nordby Rasmussen, Solbjørk Buch og Ann-Sofie Antonsen ville binde buketten til H.M. Dronningen i forbindelse med Majestætens besøg på Anholt den 2. juni.

Da de blev kontaktet i det tidlige forår, var der ikke meget inspiration at hente i haven; men nu hvor sommeren så småt er på vej, lyser det op med naturens farver alle vegne.

Hvem er pigerne?

Albertine på 26 år er født op opvokset på Anholt, og til daglig læser hun til jordemoder. Solbjørk på 24 år og Ann-Sofie på 29 år arbejder fuldtid på Anholt Bageri og Gartneri.

I vinteren 2021 flyttede de alle tre fra København til Anholt for at bygge og åbne et mikrobageri på øen. Bageriet ligger i Anholt By i Albertines families hus.

Mellem byen og havnen ligger Anholt Gartneri, som har eksisteret i over 25 år. Det driver veninderne ved siden af bageriet. De har en gårdbutik, en morgenmads- og frokostcafé samt to nyttehaver, hvor de dyrker grøntsager, krydderurter og spiselige blomster samt blomster til buketter.

Hvordan skal buketten se ud

”Min gode veninde Lotte startede Anholt Gartneri, - faktisk før jeg blev født. Lotte var enormt kreativ og dygtig til alt med blomster, og hun lærte mig at binde buketter. Vi har haft mange gode stunder sammen på gartneriet, inden Lotte desværre gik bort i 2020,” fortæller Albertine og forklarer videre:

”Jeg putter ofte smukke ukrudtsplanter og velduftende krydderurter i mine buketter, men med Dronningens buket vil jeg være lidt mere forsigtig. Vores ønske er, at H.M. Dronningen skal modtages med en rigtig "Anholtbuket" med vilde blomster og grønt, som er plukket på øen.”

Albertine har særligt øje på to slags blomster. Den ene er de smukke, røde valmuer fra bageriets baghave, og den anden er de margueritter, som hun husker fra sine forældres have på Anholt i sin barndom.

”For ganske nylig så jeg udstillingen 'Dronningens smykkeskrin' på Amalienborgmuseet. Her læste jeg, at margueritsmykket har en særlig betydning for H.M. Dronningen. Den er også Danmarks nationalblomst, så nu er det bare at håbe på, at vejret er med os, så blomsterne kan springe ud og buketten til Dronningen kan blive med valmuer og margueritter i røde og hvide farver.”

Albertine, Solbjørk og Ann-Sofie får travlt, inden Dronningen kommer til Anholt. De skal bage kage til modtagelsen i Hallen og smøre sandwichs til mange af de gæster, der kommer til øen i forbindelse med dronningebesøget. Derudover skal de dagen inden besøget ud at plukke blomster og grønt til en smuk Anholt-buket.

Alle tre kvinder ser frem til nogle lærerige og oplevelsesrige dage, og de glæder sig til at være en del af Dronningens besøg på Anholt.

Billedtekst:

På billedet ses fra venstre Albertine Nordby Rasmussen, Ann-Sofie Antonsen og Solbjørk Buch.

For yderligere oplysninger kontakt:

Heidi Johannesen
Kommunikationsmedarbejder, Norddjurs Kommune
Mail: hij@norddjurs.dk
Mob: 26 80 14 62