Nyvang Stenvadsvej

Nyvang

Her kan du læse mere om mulighederne på Nyvang Stenvadsvej

Nyvang Stenvadvej er en del af Norddjurs Kommunes Område Ørum, som består af bofællesskaber/botilbud og en aktiveringsafdeling.

Du finder os på Dystrupvej 4 i Ørum Dj.

Mere om Nyvang, Stenvadsvej

Nyvang Stenvadvej har 9 lejligheder. De fleste af lejlighederne har 2 værelser. Der er mulighed for kogeplader i lejligheden samt eget køleskab. Ligeledes er der eget toilet og bad.

Her er plads til forskellighed. Fællesarealerne indendørs omfatter en god fællesstue og køkken/alrum. Vi har også et rum i kælderen med træningsudstyr.

Udenfor er der en dejlig boldbane og en have med blomster, træer, trampolin, bordtennisbord, boksebold og drivhus. 

Ligeledes har du mulighed for at låne lokale – til at holde din egen fødselsdag, eller besøg af familien.

Nyvang ligger i Ørum, som er en lille, hyggelig by, som er smuk beliggende op til dejlig natur. Der er gode busforbindelser til både Randers og Grenaa. I byen er der stor Brugs, bibliotek, hal samt pizzeria. Nyvang råder over en ladbil, en bus og en personbil.

Have Nyvang Have og bordttennisbord Nyvang

 

Vores målsætning er, at du har en genkendelig og forudsigelig hverdag, hvor du føler sig tryg og forstået.

Vi lægger vægt på, at du både kan få støtte sammen med dine bofæller og også individuelt ud fra dine forudsætninger, således at du må opleve at kunne mestre, have styring og indflydelse på eget liv.

Som i de fleste hjem byder hverdagen på forskellige praktiske opgaver, rengøring og tøjvask. Der er desuden mulighed for fælles spisning med madordningen kaldet ”en serviceaftale”. Der er husmøde hver måned, hvor du kan komme med ønsker til aktiviteter i og udenfor huset samt madønsker.

Du kan få hjælp eller oplæring til det, du ikke kan selv. Det kan eksempelvis handle om administration af egen medicin, rengøring, planlægning og struktur på hverdagen, vedligeholdelse af dine sociale kontakter samt motivation til sociale aktiviteter.

De fleste borgere, der bor her, er underlagt statsadvokatens udgangsvilkår, hvilket betyder, at de skal have et personale med, når de er på ture ud af huset.

I hverdagen foregår der mange forskellige aktiviteter, som du selv er med til at vælge.

Det kan være praktiske opgaver her på stedet, opgaver i Aktiveringen, som er vores dagsbeskæftigelse, ture ud af huset, fritidsinteresser eller sport, du gerne vil gå til.

Derudover har vi en række tilbagevendende aktiviteter og arrangementer, som du kan deltage i, hvis du har lyst. Eksempelvis sommerhustur/koloni, markedsdag, musikarrangementer, kandiskoncert og luciaoptog.

I Ørum Bo- og Aktivitetscenter er vi tværfagligt sammensat og dækker derfor bredt i forhold til fagligheder.

Du kan altså møde både socialrådgiver, psykolog, pædagog, pædagogisk assistent, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere og sygeplejersker.

Vores arbejde er funderet i Gentle Teaching og Low Arousal.

Det betyder, at vi er optagede af, hvordan tingene ser ud gennem dine øjne, og hvordan vi kan forstå og hjælpe, så du ikke føler dig afvist. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved og tilpas i at komme til personalet. Her er plads til alle og alles forskelligheder.

Vi har fokus på respekt og omsorg, og på at skabe en omgangstone, hvor vi taler om tingene og sammen finder de gode løsninger.

For uddybning af metoder og tilgange henvises til tilbudsportalen (se link i bunden af siden).

Vi har desuden et tæt samarbejde med det omkringliggende samfund - både når der er tale om arbejde (eksempelvis praktikker), men også når der inviteres til sociale arrangementer.

Vi ønsker et tæt samarbejde med både beboere og pårørende. Derfor har vi et beboerråd og et pårørenderåd.

Vi mødes 4-5 gange om året og drøfter emner af generel relevans for beboernes hverdag, arrangementer og årstidsfester samt udviklingen af botilbuddene. Ofte har vi også lidt af mødetiden fælles.

Formand for pårørenderådet er aktuelt: Karin Frederiksen, karinannief@gmail.com

Kommunalbestyrelsen har fastsat vedtægterne for beboerrådenes og pårørenderådenes arbejde.

Læs vedtægter for beboerrådene og pårørenderådene (pdf)

Læs Norddjurs Kommunes pårørendepolitik (pdf)

Primær kontakt

Nyvang, Stenvadsvej

Akutledertelefon

Område Ørum
Telefon:24 91 12 76

Kontakt leder

Birte Kousted
Leder
Område Ørum

Politikker og kvalitetsstandarder

Vores arbejde udføres med udgangspunkt i Norddjurs Kommunes politikker, kvalitetsstandarder og den socialpolitiske tilgang:
 

Politikker 

Kvalitetsstandarder

Socialpolitisk tilgang