Portræt af Årets Frivillig 2015

Birgit Lindgaard

Hvad driver frivilligglæden hos Birgit Lindgaard, der blev kåret som Årets Frivillig i 2015?

Birgit Lindgaard er formand for Pensionistforeningen i Trustrup, medlem af Norddjurs Ældreråd, bestyrelsesmedlem i Ældre Sagen i Grenaa og i Digterparkens Venneforening, ligesom hun også er frivillig ved Plejecenter Digterparken.

I dette frivilligportræt fortæller hun lidt om, hvad det frivillige arbejde betyder for hende.


Hvad gav dig lysten til at engagere dig som frivillig?

Jeg er fra en arbejderfamilie og er vokset op med seks søskende, så for mig har det egentlig bare altid været naturligt at hjælpe til, hvor jeg kan. Da jeg var barn, havde vi også min mormor boende, og hun blev så glad, når jeg læste højt for hende. Det gjorde mig rigtig glad, og det er nok også noget af det, der har hængt ved.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det er rigtig dejligt at kunne gøre noget for andre. Og så giver det en masse igen, når jeg eksempelvis mødes med de ældre i Digterparken og vi får en god snak, taler om deres unge dage og spiller grammofonplader fra deres ungdom. Vi får altid grinet, og man kan ikke andet end at blive i godt humør.

Det frivillige arbejde har også styrket mit gamle netværk og givet mig et nyt. Og så kan man sige, at frivilligheden er blevet et nyt kapitel i mit liv, som jeg kan udforske, nu hvor jeg er pensionist. Det synes jeg er spændende. Så jeg synes, det giver mig mange forskellige ting at være frivillig. Jeg stødte faktisk på et fint citat fra Anne Frank den anden dag. Hun sagde: ”Der er ingen, der er blevet fattige af at give”. Det synes jeg, er rigtig fint sagt.

Kan du komme i tanke om en særlig god oplevelse, du har haft som frivillig?

For ikke så længe siden tog jeg teksten til den færøske sang ’Fagre blomst’ med på Digterparken, fordi jeg ved, at to af de demente beboere er fra Færøerne. Jeg tænkte, at de måske ville kunne huske sangen, og det kunne de! Det var dejligt at se, hvordan de livede op, og jeg kunne fornemme, at der rumsterede en masse minder inde i de to ældre damer. Det er rart at kunne være med til at give den slags oplevelser.


Birgit Lindgaard blev på baggrund af sit store engagement som frivillig kåret som Årets Frivillig i Norddjurs i 2015. Kåringen fandt traditionen tro sted på Frivilligdagen, der afholdes hvert år i november.

Kontakt

Anne Chapion