Årets Frivillig 2014

Modtagere af årets frivillig pris 2014

Igen i år var der stor opbakning til Årets Frivilligdag, som blev afholdt mandag den 24. november på Rådhuset i Grenaa.

Alle frivillige sociale foreninger i Norddjurs var inviteret til Årets Frivilligdag mandag den 24. november. Ikke mindre end 113 personer var mødt op i kantinen på Grenaa Rådhus.

Aftenen bød bl.a. på årsberetning fra frivilligrådet, præsentation af Norddjurs Kommunes frivilligkonsulent, valg til frivilligrådet samt ikke mindst kåringen af Årets Frivillig.

I år kårede man to personer, idet de i deres frivillige arbejde fungerer som et uadskilleligt makkerpar.

Prisen gik derfor i år til Karen Clausen og Gitte Salomonsson. De har begge igennem flere år været tilknyttet Plejecentret Violskrænten i Grenaa. Som ildsjæle har de her stået for mange arrangementer til stor glæde for beboerne.

Formand for voksen- og plejeudvalget Lars Møller sagde i sin tale ved overrækkelsen:

"Det er i høj grad selve mødet med Karen og Gitte, der gør de to til noget særligt. Ledelse, personale, medfrivillige og beboere siger, at Karen og Gitte er utrolig engagerede, omsorgsfulde og altid smilende og imødekommende".

Han oplyste endvidere om, at Karen Clausen og Gitte Salomonsson bl.a. har stået for mandagssang, onsdagshygge, søndagscafé og bankospil. Overskuddet fra arrangementerne har ubeskåret gået til anskaffelse af ting, beboerne har ønsket sig.

Der blev overrakt blomster og priser til de to vindere. Karen Clausen kunne desværre ikke selv deltage. Hendes mand modtog derfor prisen på vegne af hende.

I det daglige støtter Norddjurs Kommune op om de frivillige og deres foreninger. Man tilbyder bl.a. råd og nævn rådgivning, så de kan yde en indsats for de grupper, de repræsenterer.

Prisen blev uddelt for fjerde gang, og er et af de nyere tiltag i en række priser, Norddjurs Kommune uddeler hvert år. Man sætter her fokus på det store frivillige sociale arbejde, der bliver gjort i kommunen. Prisen er en anderkendelse af de mange ildsjæle, der gør en stor forskel til fordel for andre end dem selv.

Kontakt

Anne Chapion