I strategien lægges der blandt andet vægt på reduktion af næringsstoffer fra land, stop for muslingeskrab og udpegning af beskyttede havområder. Den nye strategi præsenteres ved tre temamøder i oktober, første gang den 1. oktober på Kattegatcentret i Grenaa. Her vil der være udstillinger og dialog om havets fremtid for alle interesserede.
Kom og del viden og meninger
Hvis du elsker havet og ønsker et sundt og levende hav for kommende generationer er det nu, du skal på banen. Giv din mening til kende til et af de tre kommende, offentlige temamøder i Østjylland.
Havsamarbejdet i Østjylland er nemlig klar til at præsentere sit udspil til en ny fælles strategi, som skal anvise den fremtidige retning for arbejdet med livet i havet i de syv østjyske kommuner, som udgør Havsamarbejdet.
Læs mere om mødet på Kattegatcenteret og tilmeld dig her
Tre temamøder med fokus på handling
Havsamarbejdets syv borgmestre inviterer til tre temamøder og håber, at mange interesserede borgere, virksomheder, politikere og organisationer har lyst til at deltage.
Vi har nemlig brug for lokal viden for at kunne lave den optimale strategi. Måske ved du, hvor der tidligere er fisket sten op, eller hvor der engang var masser af ålegræs. Det kan også være, at du ønsker fokus på noget bestemt, som ikke er nævnt i strategiudspillet. Du kan også være en af de mange frivillige, som allerede har engageret dig i konkrete projekter til gavn for havet.
På møderne sættes fokus på den kommende strategi og følgende kyst- og havområder:
• 1. oktober 2024, kl. 17.00-19.00 på Kattegatcentret, Færgevej 4, 8500 Grenå. Her vil fokus være på havet ud for Djursland herunder Knebel Vig, Ebeltoft Vig samt Randers Fjord. Borgmestrene fra Norddjurs og Syddjurs Kommuner deltager.
Man kan tilmelde sig mødet i Grenå på: www.norddjurs.dk/havsamarbejdet
• 22. oktober 2024, kl. 15.00-17.00 på Aarhus Rådhus, Sønder Allé 2, 8000 Aarhus. På dette møde vil Aarhus Bugt, Kalø Vig og Norsminde Fjord være i fokus. Borgmesteren fra Aarhus Kommune deltager.
• 23. oktober 2024, kl. 18.00-20.00 på Hedensted Rådhus, Niels Espes Vej 8, 8722 Hedensted. Her rettes fokus mod Horsens Fjord. Borgmestrene fra Hedensted, Odder og Horsens Kommuner deltager.
Borgmestrene byder velkommen, og der vil der være en udstilling med undervandsfotografier, som giver et sjældent kig på det liv, der kæmper for at overleve under havets overflade.
Alle bidrag på temamøderne indsamles og kommer til at indgå i det videre arbejde med at forme den fælles strategi, som skal sætte retning for kommunernes arbejde for at fremme livet i havet.
Vi støtter havets helte med snorkel og maske
Iført dykkerdragter og bevæbnet med spande fyldt med friske skud af ålegræs, har frivillige gennem de seneste fem år nænsomt plantet mange tusinder ålegræsskud langs den østjyske kyst. Disse små, grønne spirer er blevet til frodige undervandsenge, som ikke blot styrker biodiversiteten, men også skaber en levende undervandsverden, hvor fisk og smådyr igen finder tilflugt.
Denne dedikerede indsats er en del af Havsamarbejdets nye strategi, der skal styrke de frivilliges arbejde og bringe nyt liv til havet.
Sammen arbejder vi alle for en fælles vision om et rigt hav med store oplevelser. De frivilliges store indsats supplerer Havsamarbejdet ved at fokusere på, hvordan vi kan genoprette tabte levesteder på havbunden og samtidig sænke presset på havnaturen.