Virksomheder i Norddjurs får bedste hjælp til at rekruttere

Publiceret 12-11-2024

Østjyske virksomheder får bedst hjælp til at ansætte nye medarbejdere, hvis de ligger i Norddjurs.

Jacob Skipper, direktør JS-Byg
Jacob Skipper, direktør JS-Byg.

"Det er nemt, de kontakter os og sender manden ud. Så er der nogle papirer vi skal skrive under på, og så står de for resten," fortæller Jacob Skipper fra JS-Byg, der netop har hyret en ny tømrer med hjælp fra Norddjurs Kommunes Virksomhedsservice.

I Norddjurs lykkes det i over halvdelen af tilfældene at matche virksomhed og medarbejder, viser ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening. I Østjylland som hele lykkes det kun i hver tredje tilfælde.

JS-Byg fra Auning har 22 mand ansat til at lave tømrer- og snedkerarbejde og rådgivning over hele landet. De sidste par år har det været svært at skaffe arbejdskraft, og derfor har virksomheden fået hjælp fra Norddjurs Kommunes Virksomhedsservice.

Seneste nye medarbejder er en tømrer, der netop er hyret med hjælp fra kommunen.

Samarbejdet med kommunens virksomhedsservice gør det nemt at få en ny kollega, fortæller direktøren Jacob Skipper:

"Det er dem der formidler, planlægger og aftaler, det har vi ikke haft noget bøvl med. Vi starter med et par ugers virksomhedspraktik for at se hinanden an, så vi ser om vi går godt i spænd sammen."

Og JS-Byg er gået godt i spænd med de kandidater, som kommunens virksomhedsservice har formidlet. Så direktøren opfordrer andre virksomheder til at give de ledige en chance:

"Mange har en fordom om, at hvis nogen mennesker går ledige i det her byggeboom, så kan de ingenting. Men giv det en chance, det har vi gjort, og kommunen er kommet med nogle gode bud. Vores nye tømrer er god i marken, kan bruge sine hænder og tænke selv. De mennesker har bare haft brug for lidt ekstra hjælp til at komme ind," lyder opfodringen fra Jacob Skipper, direktør i JS-Byg.

Norddjurs bedst i Østjylland

I Norddjurs bliver over halvdelen (54%) af de opslåede stillinger besat med egnet arbejdskraft, når virksomhederne beder kommunen om hjælp. I hele Østjylland er det til sammenligning kun i en tredjedel (33%) af tilfældene, at virksomhederne får ansat en medarbejder til den ledige stilling, når de beder kommunen om hjælp.

Det viser den seneste analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, som netop er blevet offentliggjort.

"Vi hjælper virksomhederne med at finde velegnede kandidater, fordi vi er tæt på dem. Både gennem personlige relationer, virksomhedsbesøg og ved vores satellitkontorer på havnen og i Auning." Forklarer Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef i Norddjurs Kommunes Erhvervs - og Arbejdsmarkedsafdeling, inden hun fortsætter:

"Kunsten er at lave et det rigtige match mellem kandidater og virksomheder. Den stadig lave ledighed betyder, vi er nødt til at være opmærksomme på alternative kompetencer. Der kan sagtens være en kandidat, som passer ind i virksomheden, men som ikke helt har den faglige profil virksomheden ønsker sig. Så finder vi løsninger sammen med virksomheden og ser fx på eventuel opkvalificering, så virksomheden kan få opfyldt deres ønske bedst muligt."

Tal fra analysen

Andelen af stillinger, som blev besat, når virksomheder henvendte sig til kommunens virksomhedsservice for at få hjælp til rekruttering i år 2023:

Besættelsesgrad Norddjurs: 54%

Besættelsesgrad Østjylland gennemsnit: 33%

Besættelsesgrad hele landet: 40%

Kilde: Jobindsats.dk og beregning fra Dansk Arbejdsgiverforening.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Peter Mohlin Kring, kommunikationsmedarbejder Norddjurs Kommune
petk@norddjurs.dk
23 45 34 86

Link til analyse