Vandet er tilbage i Skålen foran Grenaa Rådhus.
Det er der måske allerede nogle snarrådige borgere, der har fanget. For Norddjurs Kommune har i løbet af de seneste uger testet lys og vand, og tilbagemeldingerne er gode.
Anlægget fungerer som planlagt og springvandet blev tændt i dag klokken 10.00. Foreløbigt er der som udgangspunkt tændt for vandet klokken 10.00-18.00 resten af sommeren. Renoveringen er et resultat af, at bunden i Skålen ikke har været tæt, da fugerne ikke kunne holde på vandet. Derfor har der været et alt for stort vandforbrug, når springvandet har været i drift. Nu er der etableret en tæt betonbund, og belægningen er blevet etableret på ny.
Vibrerende byrum
Borgmester Kasper Bjerregaard ser frem til, at springvandet kan blive en del af byrummet igen.
”Det er rigtigt glædeligt og på tide, at vi får en løsning på utæthederne med Skålen i midtbyen i Grenaa. Springvandet skal skabe et vibrerende byrum med mere liv i byen og er med til at fremme aktiviteter i midtbyen, som der allerede er god opbakning til.”
Skålens historie
Arbejdet med at etablere Skålen gik i gang i 2017, efter at Kommunalbestyrelsen i 2014 satte gang i en områdefornyelse af Grenaa med tilsagn om støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Områdefornyelsen i Grenaa Midtby har haft et overordnet formål med at sikre, at Grenaa bliver ved med at være en god og levende by med et attraktiv og aktivt handels- og byliv.
Skålen og pladsen ved Skålen er tænkt som et område, som indbyder til ophold, leg, bevægelse og altså et springvand, som med stråler i serier skyder ind over hinanden og danner vævede flader af vand. Projektet har inspiration fra det gamle Dampvæveri i Grenaa og fortællingen om vævningerne og den mekaniske del, der knytter sig til produktionen. Belægningsmønsteret i Skålen tager inspiration i de store mekaniske runde hjul, der er dynamiske dele, som griber ind i hinanden. Vandkunsten er inspireret af spinderiet af de tynde tråde, der er et motiv fra væveriets produktion.
Tidligt i processen med at skabe et nyt torv blev Mogensgade lukket for gennemkørende trafik. Det trafikløse torv betyder, at området har fået større værdi som opholdssted og aktivitetsområde for borgere, handelsliv og besøgende. Rådhuspladsen er ofte centrum for arrangementer, aktiviteter, udeservering, markeder, koncerter og meget mere.