To studerende, Emil Holm Jessen og Magnus Gadegaard, fra Skovskolen ved Auning på Djursland fik i foråret muligheden af Norddjurs Kommune for at deltage i det spændende EU-projekt ”Policies to promote the competitiveness of forest-based SMEs in resource-efficient European regions.
Projektet omhandler den langsigtede udvikling af skoverhvervet i Norddjurs. Helt præcist en mere bæredygtig skovindustri, der blandt andet skal basere sig på mulighederne for at producere fremtidens grønne, biobaserede og bæredygtige produkter i skovene.
Det tog ikke de to studerende lang tid at sige ja tak til muligheden for at være en del af projektet og samarbejdet med Norddjurs Kommune. Emil Holm Jessen fortæller:
”Det er helt sikkert berigende for os at indgå i et internationalt projekt i tæt samarbejde med erfarne folk fra Norddjurs Kommune. Det er en spændende mulighed for at anvende teoretisk viden fra Skovskolen i en praktisk og international sammenhæng, ligesom det giver mig en platform for at opbygge netværk med fagfolk.”
Magnus Gadegaard supplerer:
”Jeg er overbevist om, at det er til gavn for Norddjurs Kommune og dansk skovbrug, at vi som repræsentanter for skovbruget herhjemme kan bidrage med vores faglige ekspertise lige fra projektets begyndelse. Det er bestemt motiverende, at Norddjurs Kommune viser stor tillid til vores kompetencer.”
Udvikling af en mere bæredygtig skovindustri sker i et samarbejde med en række lande i Europa med masser af skov – Slovenien, Sverige, Belgien, Kroatien, Litauen og Polen.
Repræsentanter fra Norddjurs Kommune er sammen med Emil Holm Jessen og Magnus Gadegaard vendt hjem fra det første af flere partnermøder - denne gang i Slovenien. Borgmester Kasper Bjerregaard glæder sig over de studerendes deltagelse i turen og deres involvering i kommunens
udviklingsarbejde:
”Samarbejde med vores uddannelsesinstitutioner er centralt for Norddjurs kommune og her har Københavns Universitets afdeling af Skovskolen i Auning en helt særlig plads. EU-projektet om bæredygtig skovindustri giver mulighed for at
udbygge det samarbejde og inddrage studerende i udviklingen af Norddjurs Kommune. Med de studerendes stærke faglighed og innovative ideer giver de et friskt perspektiv, der positionerer Skovskolen og Norddjurs Kommune
internationalt. Det kan man som borgmester kun være begejstret for.”
EU-projektet er et tre-årigt projekt, hvor fokus er på at samarbejde og vidensdele med afsæt i konkrete eksempler fra de forskellige partnerlande, som handler om en mere bæredygtig skovindustri.
Københavns Universitets afdeling af Skovskolen beliggende i de store Løveholmskove ved Auning er et af de gode eksempler, som kommunen vil fremhæve, idet Norddjurs netop er særligt kendetegnet ved omfattende produktionsskove. Det vil være fokus, når de øvrige landepartnere i 2027 inviteres til Danmark og Norddjurs.