Messe med mange muligheder for førtidspensionister og fleksjobbere i Norddjurs

Publiceret 07-02-2024

To messer den 13. og 21. marts præsenterer en række frivillige tilbud og muligheder for et aktivt liv, hvor trivslen kan spire frem.

Målet med eftermiddagene er at oplyse førtidspensionister og ledige fleksjobbere om de mange forskellige fællesskaber og frivillige tilbud, der er i kommunen. Messerne giver rig mulighed for at opsøge sociale netværk, motionsfællesskaber, fælles interesser og blive frivillig i flere foreninger. Hvis man er nysgerrig på muligheden for ordinære timer på arbejdsmarkedet, er det desuden muligt at få hjælp hertil.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Karoline Bergkvist Søgaard udtaler:

"Borgere på førtidspension og ledighedsydelse skal også have mulighed for et aktivt liv i trivsel. Der er mange lokale ressourcer og fællesskaber, der giver netop det, og jeg håber at mange vil gribe muligheden for at blive inspireret."

Tid og ro til at udforske mulighederne

Messerne forgår som en uformel og hyggelig eftermiddag, med god tid og ro for de enkelte deltagere til at få en snak med de forskellige foreninger. Derudover vil der være spændende oplæg om både frivillighed og muligheden for at få ordinære timer på arbejdsmarkedet. Samt mulighed for at møde andre over en kop kaffe og et stykke kage.

Frivilligarbejde gav ny identitet

Nogle foreningerne har fritidstilbud, der er særligt tilrettelagt, så alle kan være med uanset begrænsninger. Andre foreninger søger borgere, der har lyst til at indgå i et fællesskab som frivillig, hvor man i det omfang man kan hjælper andre.

I café Grenaa har Gitte Lund startet en strikkeklub. Hver mandag kommer 20 damer, som Gitte ofte også har bagt kage til og hygger om. Og det er lige så meget for hendes egen skyld, som det er for de 20 damer:

"Efter jeg kom på førtidspension var min største sorg identitetskrise. Når jeg ikke var Gartnergitte mere, hvem var jeg så? I cafeen har jeg fået en ny identitet. Jeg har fået nogle frivillig-kollegaer. Jeg kommer derover og er noget for nogen, og er nogen for mig selv. Det har givet mig glæden tilbage," fortæller Gitte Lund.

Infoboks:

Inspirationsmesse for borgere på førtidspension og ledighedsydelse.
Tilmeldingen er ikke nødvendig.
13. marts kl. 13-15, Grenaa Bibliotek
21. marts kl. 13-15, Auning Bibliotek

Messerne er arrangeret af Norddjurs Kommunes Erhvervs- og Arbejdsmarkedsafdeling og Norddjurs Biblioteker med deltagelse af en række frivillige foreninger

Dem kan du bl.a. møde:

  • KLAPjob - løntilskudsjob og fleksjob til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive vanskeligheder
  • Det kreative hus – vær med til at passe den kreative butik, male og renovere genbrugsmøbler, syning, oprydning og andre finurligheder
  • Kirkens Korshær – bliv en del af fællesskabet i genbrugsbutikker i Grenaa og Auning
  • Mødrehjælpen – bliv frivillig i genbrugsbutikker eller ved forskellige aktiviteter
  • Røde Kors - tilbyder flere muligheder for fællesskaber som frivillig
  • Cafe Grenaa - en institution under KFUM's Sociale Arbejde, som er drevet af få fastansatte og mange frivillige. De frivillige hjælper med at understøtte daglige aktiviteter, udflugter og andet. Det er også muligt at være frivillig i cafeen og i deres 11 pop up cafeer i hele kommunen
  • Nydansker Netværk – her kan du blive lektiehjælper
  • Grenaa FC Bowls / Handimotion – motionsfællesskab alle kan være med i, da der bliver taget individuelle hensyn til evt. skavanker og hver enkeltes formåen
  • Auning Krolfklub – spil en blanding af golf og kroket i afslappet selskab
  • Åstrup Idrætsforening – her kan du finde 15 forskellige idrætsaktiviteter.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Michelle Thybo Nielsen, Stab og erhverv Norddjurs Kommune
mthy@norddjurs.dk
23 82 26 13

Ane Katrine Uldall Eiming, Norddjurs Biblioteker
aku@norddjurs.dk
40 22 64 66

Karoline Bergkvist Søgaard, fmd. Arbejdsmarkedsudvalget Norddjurs Kommune
karos@norddjurs.dk
51 51 75 71