Festlig aften hyldede frivillige fra hele kommunen

Publiceret 05-02-2024

Over 300 publikummer var mødt op til Norddjurs Awards i Pavillonen fredag aften.

Borgmester Kasper Bjerregaard siger velkommen til Norddjurs Awards.

Med store klapsalver til hver af de otte prismodtagere sørgede de for en festlig stemning og ordentlig hyldest til de frivillige, som aftenen var til ære for.

Borgmester Kasper Bjerregaard bød velkommen og beskrev efterfølgende prisuddelingen meget rammende:

”Denne aften kårer vi med Norddjurs Awards 8 prismodtagere. Men vi går alle herfra som vindere, for ildsjælenes engagement giver en masse spændende tilbud, et lokalt fællesskab og gør helt overordnet Norddjurs til et godt sted at leve og bo. Tillykke til både vindere og nominerede og en stor tak til alle vores mange frivillige i kommunen.”

Astrid Mikkelsen fra Grenaa Badminton Klub blev ’Årets Frivillige Juniorleder’, bl.a. for at motivere en masse børn til at prøve kræfter med sporten.  Og det frivillige arbejde giver hende krudt i hverdagen:

”Det er bare mega fedt at kunne give fællesskabet videre, dele de gode oplevelser og opleve de unges begejstring.” Fortalte den prisvindende juniortræner inden den 19årige pige skulle skynde sig hjem og sove denne fredag aften – hun havde nemlig feber og håbede på at blive frisk til kamp lørdag formiddag.

Medrivende underholdning

Flere underholdende indslag skabte afveksling mellem de forskellige prisuddelinger. Blandt andet blev salen budt op til fællessang ledt an af ’Sangskatterne’, og med sine humoristiske sammenbindinger sørgede konferencier Christian Eiming for at trylle smilene frem, sammen med sin helt egen nye pris for bedste-borde-bænk-sæt.

Aftenens andet musikalske indslag kom fra Anders Gantriis, som oprindeligt skulle have spillet med sin ven og kollega Anders Lampe, der desværre gik bort i en alder af 59 år ugen før showet. Anders Gantriis spillede numre fra sin kommende plade, hvor Anders Lampe medvirker på hele pladen ligesom i øvrigt Palle Hjort, der bl.a. er kendt for at være Peters Sommers faste musikalske legekammerat.

Konfettiregn

Den festlige aften sluttede med at alle otte priser var uddelt, 20-40-50års jubilarer fra foreningerne havde fået deres diplomer, og efter at konfettiregnen havde lagt sig småsnakkede vinderne om hvad de hver især ville bruge de 5.000 kroner i præmiepenge på.

Liste over prismodtagere

  • Årets Idrætsforening - Nørre Djurs HK
  • Årets Idrætsleder - Stefan Hjortshøj, Grenaa Svømmeklub
  • Årets Sportspræstation - Rikke Danielsen, Auning IF Svømmeklub
  • Årets Frivillige leder - Ragn Hibiscus Friis, Hal22 Grenaa Skatepark
  • Årets Frivillige Juniorleder Astrid Mikkelsen, Grenaa Badminton Klub
  • Årets kulturpris - Jane Hansen, Frivillighuset i Ørsted
  • Årets frivilligpris - John Pedersen, HATS
  • Årets Handicappris - FC Norddjurs

Om Norddjurs Awards

Foreninger, frivillige og ildsjæle, der understøtter et rigt og varieret kultur- og fritidsliv, blev traditionen tro hyldet ved prisuddelingsfesten Norddjurs Awards, der i år blev afholdt fredag 2. februar i Pavillonen. Norddjurs Awards arrangeres i samarbejde mellem Norddjurs Kommune, Norddjurs Idrætsråd, Norddjurs Fritidsråd, Handicaprådet og Frivilligrådet.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Theis Kaas Pedersen, Fritidskonsulent Norddjurs Kommune
THKP@NORDDJURS.DK
23 47 02 64

Anne Chapion, specialist Norddjurs Kommune
anc@norddjurs.dk
24 67 24 55