Lokaldysten inviterer igen til de svedigste byfester

Publiceret 24-04-2024

I sport siges det, at man ikke skal skifte ud på et hold som vinder. Derfor knalder startskuddet for fjerde år Lokaldysten igang og kaster genlyd i fire landsbysamfund i Norddjurs.

Det er konkurrencen hvor alle er på hjemmebane, man vinder blot ved at være med, og Nørager de sidste tre år har cyklet og løbet med den store guldmedalje og 5.000 kroner til byen.

Men når alle har krydset målstregen, og den venskabelig kappestrid med nabobyerne er afgjort, så er den sikre vinder byens sammenhold. For bag startnumrene, rutemarkeringen og kontrolposterne, så er lokaldysten en aften for motion, fællesskab og bysammenhold:

”Til Lokaldysten møder du både naboer der lufter løbeskoene, ruller med rollatoren og triller en tur med barnevognen. Det er en fest for fællesskabet og sammenholdet, der binder byen sammen på tværs af alder og fysisk formåen,” fortæller Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune.

Og udvalgsformanden opfordrer til at gå ind i den venskabelig kappestrid:

”Sidste år tilbagelagde Nørager 6,66 km per indbygger. Det er et djævlens højt tal, faktisk det højeste blandt alle danske Lokaldyst byer i 2023. Så jeg håber, at folk vil løbe og cykle alt hvad benene kan bære, enten for at give Nørager kamp til stregen, eller for at cementere Nørager som den mest motionsvilde landsby i Danmark.”

Datoer

  • Øster Alling 15. maj kl. 17:30
  • Vivild 31. maj kl. 17:00
  • Gjerrild 4. juni kl. 17:00
  • Nørager 7. juni kl. 16:00

Hvad er Lokaldysten?

Lokaldysten startede som en venskabelig dyst mellem to lokalsamfund i Viborg kommune tilbage i 2013. Efterfølgende har det vokset sig endnu større, og i år deltager lokalsamfund fra hele landet, heriblandt fra 7 østjyske kommuner.

Lokaldysten i Norddjurs er et samarbejde mellem DGI Østjylland, Bevæg dig for livet kampagnen og fire lokalsamfund i Norddjurs Kommune. Hele målet med Lokaldysten er at sætte fokus på idræt, bevægelse og sundhed - ikke mindst i fællesskab med andre.

Kort fortalt dyster lokalsamfundene i en kommune om at tilbagelægge flest kilometer ved løb, cykling og/eller gang. Vinderen kåres ud fra, hvilket lokalsamfund som har bevæget sig mest pr. indbygger. Den vindende landsby hædres af en prominent politiker og får en pengepræmie på 5.000 kr.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Allan Gjersbøl Jørgensen, fmd. Kultur- og Fritidsudvalget Norddjurs Kommune
29 43 49 44
agj@norddjurs.dk