Tilfredshed med erhvervsvenligheden men Norddjurs vil gøre det bedre

Publiceret 07-09-2023

I Dansk Industris årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed rykker Norddjurs Kommune frem i kategorien "Overordnet tilfredshed med erhvervsvenligheden" på trods af et mindre fald i den samlet placering fra en 52. plads i 2022 til en 57. plads i 2023.

Norddjurs Kommune har de senere år løbende forbedret sin placering i Dansk Industris årlige måling af danske kommuners erhvervsvenlighed. Særligt sidste år sprang Norddjurs Kommune markant opad på DI's liste. Udviklingen i år er en mindre tilbagegang på 5 pladser til en samlet plads som nummer 57 men med fremgang fra virksomhederne på den overordnede erhvervsvenlighed i kommunen.

Borgmester Kasper Bjerregaard udtaler:

"Jeg er naturligvis glad for virksomhedernes stigende tilfredshed med vores overordnede erhvervsvenlighed og den fremgang, de oplever i dialogen med embedsmænd. Ikke mindst i forhold til om de vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen, hvor vi ligger rigtig godt placeret sammenlignet med niveauet på landsplan. Jeg er dog nysgerrig på, hvad der ligger bag ved den mindre tilbagegang samlet set, som jeg vil i dialog med virksomhederne omkring, så vi fremadrettet kan gøre det endnu bedre."

Norddjurs Kommune får, på målingens mest centrale spørgsmål til virksomhederne omkring den overordnede erhvervsvenlighed, en placering som nr. 45 i 2023, hvilket er et spring fremad på 5 pladser ift. sidste år og hele 35 pladser i forhold til 2021. En af grundende til tilfredsheden kan være den gode dialog mellem erhvervslivet og kommunen. Her rapporterer virksomhederne om en markant fremgang, og Norddjurs Kommune placerer sig i den bedste tredjedel i Danmark med en placering som nummer 31.

Virksomhederne har også belønnet uddannelsesområdet, som omhandler fremtidens arbejdskraft og de kompetencer, der bliver efterspurgt fra erhvervslivet. Her rykker Norddjurs frem med 19 pladser fra en placering som nummer 70 i 2022 til 51 i 2023.

"Det er glædeligt at spore en god fremgang i en kategori, der omhandler fremtidens arbejdskraft. Vi ønsker at styrke og udbygge uddannelsesområdet, og skal som kommune blandt andet skabe rammer for at sammenhængen mellem uddannelserne og erhvervslivet bliver meget tættere. Det er bydende nødvendigt for at imødekomme behovet for arbejdskraft."

Infrastruktur fylder

Når det handler om infrastruktur er Norddjurs rangeret i den tunge ende med en samlet placering som nr. 87, og virksomhedernes tilfredshed med det kommunale vejnet er nede på plads nr. 86 i Danmark.

"Jeg kan se virksomhederne lægger særlig vægt på det kommunale vejnet og infrastruktur. Derfor er jeg også glad for, at kommunalbestyrelsen i år har fastholdt de forøgede asfaltinvesteringer og allerede på tirsdag får lejlighed til at fremrykke
yderligere investeringer for 2 millioner kroner i kommunens veje."

Læs her Dansk Industris erhvervsundersøgelse af Norddjurs Kommune

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt: 

Kasper Juncher Bjerregaard, borgmester Norddjurs Kommune
Mobil: 51 23 86 14
Mail: kjb@norddjurs.dk