Stor stifestival fejrer Grenaa Plantages jubilæum

Publiceret 29-09-2023

Den første lørdag i efterårsferien fyldes stierne i Grenaa Plantage med 23 aktiviteter fra 13 forskellige foreninger og institutioner.

Plantagen har over 30 kilometer afmærkede ruter, og stifestivalen fejrer 50-års jubilæet for mærkningen af dem.

Løbeklubber, cykelryttere, spejdere, kunstnere og gågrupper bruger alle til daglig de rekreative områder i Grenaa Plantage.

Til stifestivalen kan alle andre få en smag for den mangfoldighed af tilbud i naturen, som er så bynært i Grenaa. Og det giver glæde at komme derud, fortæller Hanne Laursen, gruppeleder Kattegatspejderne:

"Naturen skaber modige børn og unge som lærer en masse. Plantagen er særligt god, for den har både løvtræer, nåletræer og en skovsø. Så man kan færdes i mange forskellige biotoper og se de spændende forskelle."

Til festivalen vil der udover forskellige biotoper også være et væld af forskellige aktiviteter. Helteløb, naturformidling, spejder for en dag, guidede løbe- og gåture, littera(gå)tur, naturbingo, mindfulness og meget mere. Mulighederne er mange, og spejderkvinden har en klar opfordring:

"Kom og få en smagsprøve på udendørslivet og spejderlivet, så lover jeg I får en spændende og indholdsrig dag."

Udstillingsvindue for udendørs aktiviteter

Mange mennesker vil gerne mere ud i naturen. Det viser flere forskellige undersøgelser, blandt andet Bevæg dig for livets Idræts og motionsvaneundersøgelse. Samtidig er der en mangfoldig mængde af udendørs aktiviteter, som en masse frivillige foreninger dyrker i Grenaa Plantage.

Stifestivalen skal være med til at give foreningerne et udstillingsvindue til de aktiviteter, fortæller Allan Gjersbøl Jørgensen, formand Kultur- og Fritidsudvalget I Norddjurs Kommune:

”Det er skønt at kunne fejre en 50 års jubilar som i den grad holder sig frisk og relevant med de mange forskellige udendørs tilbud, som der jo er i plantagen. Så jeg opfordrer alle til at tage familien i hånden, skovmandsskjorten eller vandreskoene på og få en rigtig efterårsagtig start på ferien.”

Tid & sted

Grenaa Stifestival, Lørdag 14. oktober kl. 10-15.

Alle aktiviteter er gratis, men flere aktiviteter kræver tilmelding på forhånd.

Læs mere på www.norddjurs.dk/stifestival.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Allan Gjersbøl Jørgensen, Fmd. Kultur- og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune
agj@norddjurs.dk
29 43 49 44

Hanne Laursen, gruppeleder, Kattegatspejderne
hann0439@syddjursskoler.dk
61 60 59 57