Ny grøn bybus skaber begejstring

Publiceret 13-09-2023

Grenaa har fået en ny bybus som kører på strøm. Fordelene ved den nye bus skaber begejstring hos både passagerer og politikere.

Et billede af den nye elektriske bybus i Grenaa bymidte

Der er rig mulighed for at sparke dæk i Grenaa bymidte, for der er nemlig en helt ny Mercedes på vejene. En stor, gul en af slagsen der både støjer mindre, slet ikke oser og ikke udleder CO2 lokalt. Det er den nye bybus, der kører på strøm fremfor diesel. Passagererne i bymidten har taget godt imod den nye bus fortæller buschauffør Kristian Vilsgaard.

"Mine passagerer har været positive over, at jeg kommer listende uden at ose og larme, og at der nu er dejlig ro inde i bussen. Og så er der faktisk også flere, der har været gladere for bussens fysiske rammer. Så det er jo dejligt at køre med tilfredse gæster."

God plads i den nye bus

Ændringerne i de fysiske rammer i bussen går på at der simpelthen er mere plads, da den er længere end den forrige. Passagerer med gangbesvær vil også få en lettere tur, da der er flere lavtsiddende pladser. Formanden for Miljø- og Teknikudvalget Niels Ole Birk er også tilfreds med det nye tiltag og for et skridt i en grønnere retning. Han udtaler:

 "El-bybussen er et godt eksempel på at den grønne omstilling er i fuld gang, for den nye bus er en opgradering fremfor et kompromis. Markedet er klar til at levere løsninger og bussen er tilfredsstillende både for brugerne, økonomisk og på CO2-regnskabet. Det er virkelig positivt."

 Fakta om bybussen

  • El-bussen giver ingen lokal forurening eller udledning af skadelige partikler i byrummet i Grenaa.
  • Der er ikke ændret i selve bybuskørslen eller køreplanen ved skiftet til el-bus.
  • Midttrafik har fundet leverandøren af buskørsel i Grenaa gennem et udbud, og tilbuddet med den elektriske bybus vandt på bedste pris.
  • Bybussen er som før udskiftningen en såkaldt tele-bybus i tidsrummet 9.07-15.00. Det betyder, at man kan ringe efter bussen og aftale at blive afhentet ved et stoppested. Dette gøres ved at ringe til chaufføren på telefon 60 21 77 60.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Niels Ole Birk, Formand Miljø- og Teknikudvalget, Norddjurs Kommune
21 67 03 15
nobn@norddjurs.dk

Bodil Richardt, Udviklingskonsulent, Norddjurs Kommune
29 41 38 50
boiv@norddjurs.dk