Flere vælger Letbanen

Publiceret 06-11-2023

Pressemeddelelse fra Aarhus Letbane I/S

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere kan det ses på passagertilgangen.

Den markant stigning i antallet af passagerer, der rejser på L1 mellem Aarhus H og Grenaa, var forventelig men alligevel overrasker det den administrerende direktør hos Aarhus Letbane.

”Vi er utrolig glade for den positive passagertilvækst, vi ser på L1”, udtaler Michael Borre, administrerende direktør ved Aarhus Letbane. ”Vi havde forventet, at passagertallet ville stige, men ikke så meget og slet ikke så hurtigt”.

I andet kvartal af 2023 steg passagertilvæksten med 11 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og i tredje kvartal er den på 8 procent. Aarhus Letbane forventer, at der er ca. 370.000 flere passagerer på L1 i 2023 i forhold til 2022. Det er en fremgang på 21 procent.

”At en fordobling af afgange i myldretiden kan give en så stor passagertilvækst allerede indenfor det første år er helt utroligt”, fortsætter Michael Borre.  ”Men det siger også noget om, hvor stor en betydning blandt andet øget frekvens har for passagererne”, slutter han.