Nye tal: Næsten 600 flere medlemmer i idrætsforeningerne i Norddjurs Kommune

Publiceret 29-03-2023

I to år stak coronapandemien en kæp i aktivitetshjulet, men i 2022 kom DGI- og DIF idrætsforeningerne i Norddjurs for alvor tilbage.

Kajakroere slapper af. Foto fra DGI.

Også når det kom til antallet af medlemmer.

Med en flot stigning på 5% (598 personer), er der nu 12.614 medlemmer i 92 idrætsforeninger i Norddjurs. Det fortæller DGI i en netop udsendt pressemeddelelse.

De indendørs aktiviteter i Norddjurs er oven på nedlukningerne også i fremgang. Svømning er kommet godt ud af startskamlerne med både medlemstilgang og fine resultater på konkurrencedelen. Og mange foreninger har benyttet den hjælp og de tilbud, som ligger i kommunens Bevæg dig for Livet-aftale, hvor særligt puljen til opstart at nye foreningsaktiviteter har været flittigt ansøgt.

Ros til de frivillige

Den positive udvikling skyldes de lokale ildsjæle, som lægger et kæmpe arbejde, siger borgmester Kasper Bjerregaard:

”I Norddjurs Kommune er vi stolte af vores foreningers medlemsfremgang, og at der er frivillige kræfter til at tage imod i klubber og drive faciliteter. Det er skønt, når en lille økonomisk håndsrækning og en masse hårdt arbejde bliver omsat til sved på panden, forstærkede fællesskaber og kan læses direkte i tallene som fremgang for det foreningsliv, hvor rigtigt mange af os henter fornyede kræfter, bedre sundhed og masser af godt humør.”

Og direktøren fra DGI er enig:

”De mange frivillige ildsjæle i Norddjurs Kommune fortjener et kæmpe skulderklap. Idrætten har været hårdt ramt af coronapandemien, men mange foreninger og særligt Åstrup IF Grenaa, Auning IF og AC Norddjurs er lykkes med at få borgere tilbage i foreningslivet. Den store kommunale opmærksomhed på idrætsområdet og de mange dedikerede frivillige peger fortsat i en positiv retning,” siger Flemming Poulsen, direktør i DGI Østjylland.

 Foto: DGI