Mountainbikere rider derudad på nyskiltede stier – endnu et spor indvies 14. april

Publiceret 16-03-2023

Mountainbike sporten er i rivende udvikling. På landsplan er antallet af cykelryttere i skovene fordoblet de seneste år, og et nyt forskningsprojekt fra SDU viser at det frivillige engagement om at bygge sporene er i top.

I Norddjurs er der tre frivillige sporbyggerteams, som udvikler sporene og holder dem ved lige. De tre mountainbikespor i kommunen er netop blevet skiltet som blå spor med enkelte røde linjer efter Ontrail standarder. Det er et samarbejde mellem Danmarks Cykle Union, DGI og Naturstyrelsen om at opmærke og graduere MTB-spor i Danmark ud fra en fælles standard.

”Vi har med mærkningen fået anerkendelse og spor som kan sammenlignes med andre spor rundt om i landet. Det betyder noget for nye ryttere,” fortæller Claus Tornbjerg Nielsen, formand for Ørsted Cykel Motion, samtidig med han roser samarbejdet med kommunen:

”Vi er meget selvkørende som sporteam, men har kun oplevet stor hjælpsomhed hos kommunen, hvis vi skulle bruge lidt grus eller lignende. Og vi er taknemlige over at vi kunne anlægge et MTB-spor i den kommunale skov.”

Med mærkningen bliver både sikkerhed og genkendelighed forbedret, det sidste er især vigtigt for vores turister, der på forhånd kan se niveauet på den udfordringer vi har til dem i Norddjurs, pointerer formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Allan Gjersbøl Jørgensen:

”Vi har en skøn natur, og den deler vi gerne med hinanden og med turister. Vi kan med stolthed byde velkommen i skoven til alle der vil ud i den, for vi har mange lækre outdoor-faciliteter, også til MTB-cykelryttere.”

Stor forandring i Grenaa – endnu et spor åbner 14. april

MTB-Sporet i Grenaa plantage er ligesom de to andre spor blevet mærket efter Ontrail standarden. Derudover er flere lidt usikre broer blevet udskiftet med nye bygget af FGU i Grenaa, og sporet er forkortet så det er mere overskueligt for sporbyggerne at vedligeholde. Desuden indvies et helt nybygget MTB teknikspor i Grenaa Plantage 14. april, så der kommer endnu flere udfordringer cykelrytterne kan duellere mod.

Fakta – MTB spor i Norddjurs Kommune

De tre eksisterende spor er primært blå med røde tilvalgsloops, og kan køres af alle MTB ryttere med grundlæggende færdigheder:

Porsbakkerne ved Auning - 4,3 km
Ørsted plantage - 7 km
Grenaa Plantage - 12 km

Nyt teknikspor i Grenaa plantage - indvies 14. april.

For mere information kontakt

Claus Tornbjerg Nielsen, formand for Ørsted Cykel Motion - MTB
61 46 12 53
tornbjerg@mail.dk

Allan Gjersbøl Jørgensen, formand Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) Norddjurs Kommune
29 43 49 44
agj@norddjurs.dk