Kom til bybåndsmøde og sæt dit aftryk på kommunens Plan- og Udviklingsstrategi

Publiceret 14-03-2023

Norddjurs Kommune inviterer til fire dialogmøder, hvor du kan få indflydelse på udviklingen af kommunen – ikke mindst den grønne udvikling.

Oversigtsbillede af marker, boliger og vindmøller.

Alle borgere i kommunen er velkommen til bybåndsmøder i henholdsvis Grenaa, Trustrup, Ørum og Ørsted. Her kan alle interesserede få indflydelse på ikke mindst den grønne udvikling af kommunen.

Norddjurs Kommune er i gang med at revidere den såkaldte Plan- og Udviklingsstrategi. Det er en langsigtet politisk strategi, som sætter retningen frem mod 2050 for hele kommunen.

Du kan hjælpe arbejdet videre

Niels Ole Birk (V), udvalgsformand for Miljø- og Teknikudvalget, ser frem mod de fire møder, hvor han vil præsentere planen og det kommende arbejde:

”Kommunens gældende Plan- og Udviklingsstrategi står på et solidt fundament, der allerede sætter retningen for bæredygtig udvikling og bygger på samarbejder og partnerskaber. Jeg håber, at rigtigt mange borgere har lyst til at hjælpe arbejdet videre, ikke mindst så vi kan få sat den grønne dagsorden forrest.”

Planen blev senest revideret i 2019. Siden dengang har tre temaer fået endnu større opmærksomhed. Det er de tre temaer, som dine input blandt andet kan være med til skærpe og styrke.

De tre temaer er:

  • Den grønne omstilling
  • Liv i naturen
  • Prioritering af arealer

Alle er velkommen til bybåndsmøderne, og alle kan tage del i udviklingen. Fagpersonale fra kommunen er klar til at hjælpe debatten og dine input på vej.

Tid og sted

Onsdag den 22. marts

Kulturstation Trustrup klokken 17.00-18.00

Grenaa Bibliotek klokken 19.00-20.00

Onsdag den 29. marts

Ørum Bibliotek klokken 17.00-18.00

Ørsted Bibliotek klokken 19.00-20.00

Hvad er bybånd?

Norddjurs Kommune har fire bybånd, som er udpeget som motorer for udvikling i kommunen, hvor potentialet for erhvervs- og befolkningsvækst primært ligger.

 De fire bybånd er:

  • Bybånd Øst med Grenaa
  • Bybånd Syd med Trustrup, Lyngby, Ålsø og Ålsrode
  • Bybånd Vest med Auning, Allingåbro og Ørsted
  • Bybånd Midt med Glesborg, Ørum, Bønnerup Strand, Stenvad, Fjellerup og Gjerrild.

Læs den nuværende Plan- og Udviklingsstrategi