Landsbyer dyster igen til de svedigste byfester

Publiceret 08-05-2023

Om mindre end tre uger skydes Lokaldysten 2023 i gang, når Gjerrild, Øster Alling og Vivild igen byder Nørager op til løb, gang og cykling i en venskabelig kappestrid.

Nørager gav den gas med 175 deltagere i Lokaldysten 2022 - og tilbagelagde over 7 km pr indbygger

Det store spørgsmål er, om Nørager tager tre på stribe eller om den motionsvilde landsby i år bliver slået på målstregen. Sidste år tilbagelagde Nørager over 7 km pr. indbygger, hvilket er det bedste resultat nogensinde blandt alle Lokaldyst deltagerbyer i hele Danmark.

Lokaldysten skiller sig dog ud fra andre idrætskonkurrencer, for her vinder man vitterligt bare ved at stille op:

”Uanset om man kridter løbeskoene eller bare triller med rollatoren, så mødes man med naboerne om en fælles begivenhed i byen. Og når alle kilometer er gjort op, så står fællesskabet og sammenholdet tilbage som den egentlige målstreg. Men jeg vil stadig opfordre alle uanset alder og fysisk formåen til at spænde cykelhjelmen, snøre løbeskoene og give alt hvad de har for deres by,” fortæller Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget Norddjurs Kommune.

Datoer

Øster Alling 24. maj kl. 17:30
Nørager 31. maj kl. 17:30
Gjerrild 6. juni kl. 17:00
Vivild 9. juni kl. 17:00

Hvad er Lokaldysten?

Lokaldysten startede som en venskabelig dyst mellem to lokalsamfund i Viborg kommune tilbage i 2013. Efterfølgende har det vokset sig endnu større, og i år deltager lokalsamfund fra hele landet, heriblandt fra 7 østjyske kommuner.

Lokaldysten i Norddjurs er et samarbejde mellem DGI Østjylland, Bevæg dig for livet kampagnen og fire lokalsamfund i Norddjurs Kommune. Hele målet med Lokaldysten er at sætte fokus på idræt, bevægelse og sundhed - ikke mindst i fællesskab med andre.

Kort fortalt dyster lokalsamfundene i en kommune om at tilbagelægge flest kilometer ved løb, cykling og/eller gang. Vinderen kåres ud fra, hvilket lokalsamfund som har bevæget sig mest pr. indbygger. Og den vindende landsby hædres af borgmesteren og får en pengepræmie på 5.000 kr.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Allan Gjersbøl Jørgensen, formand Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) Norddjurs Kommune
29 43 49 44
agj@norddjurs.dk