Flere smarte og snakkesalige skraldespande på Fjellerup Strand

Publiceret 30-05-2023

Sidste sommer fik Fjellerup Strands gæster glæde af to intelligente skraldespande, der er en moderniseret version af en skraldespand, som vi kender den. Nu udvides forsøget på baggrund af gode erfaringer.

Billede af klog skraldespand ved Fjellerup Strand.

En af de helt store turismedestinationer i Norddjurs Kommune har fået en opgradering, der er sjov og samtidig vældig praktisk. De to intelligente skraldespande, der gjorde sit indtog på Fjellerup Strand sidste år, har nemlig fået selskab af yderligere to af samme slags.

Der er altså nu fire smarte og snakkesalige skraldespande, der skal få affaldshåndteringen til at forløbe bedst muligt på en af Midtjyllands mest populære badestrande. Med snakkesalig menes der, at skraldespandene med talte ord takker dig for at holde stranden pæn og ren.

Den nye type skraldespand har ikke blot gode manerer, men bidrager også til bedre at håndtere store mængder affald fra strandgæster. Skraldespandene presser nemlig automatisk affaldet sammen ved hjælp af solceller, og dermed kan de faktisk rumme seks gange så meget affald som kommunens traditionelle skraldespande.

Når der ikke er plads til mere affald, låser skraldespandene sig automatisk og giver besked om, at de trænger til at blive tømt. På den undgås det at måger, ræve og andre dyr spreder affaldet. Tømningen af affaldet kan også planlægges langt smartere og mere fleksibelt og dermed spare både arbejdstimer og brændstof.

Så værsgo at smide ud - de fire skraldespande findes ved Fjellerup Strand på strandsiden af Klitvej mellem Møllebækvej og Hemming Nielsens Vej.

For mere information kontakt:

Driftskontoret, Norddjurs Kommune
driftskontoret@norddjurs.dk

Bodil Richardt, udviklingskonsulent Norddjurs Kommune
boiv@norddjurs.dk
29 41 38 50