Gjerrildkonferencen - en dag fyldt med læring og inspiration

Publiceret 30-06-2023

Gjerrildkonferencen var en glædelig begivenhed for pædagogiske personaler i Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Norddjurs Kommunes logo.

Konferencen bød på en dag fyldt med faglig berigelse og inspiration, hvor deltagerne fik opdateret deres viden om ‘deltagelse og undersøgende tilgang” i dagtilbud og skoler.

Årets konference, som blev afholdt den 27. juni 2023, havde et varieret og spændende program. Anders Leth Damgaard, bedre kendt som Rav-Anders, imponerede som keynote speaker og skabte et godt afsæt for dagens 33 workshops.

Det faglige fællesskab blev vægtet højt

Gjerrildkonferencen prioriterede det sociale og faglige fællesskab højt. Derfor blev deltagerne opfordret til at samles til både morgenmad, frokost og kaffebord undervejs. Herudover havde deltagerne i løbet af dagen mulighed for at gå rundt på messen, hvor blandt andet Gyldendal Uddannelse, Mundu, Go Forlag, Styrke-akademiet og Skandinavisk Dyrepark stod klar med faglig inspiration. Folkeskolelæreren fra Auning Skole, Agnete Bitsch Jensen, fortæller om sin oplevelse af dagen:

"Det bedste var at blive forkælet som lærer. En dag væk fra hverdagens stress på skolen og blive fyldt med inspiration, undervisningstilbud, godt selskab og lækker mad. Deltagelse og en undersøgende tilgang er noget, der optager os meget, og der er ikke noget, jeg hellere vil som lærer end at få eleverne til at arbejde endnu mere undersøgende og nysgerrigt samt deltage endnu mere aktivt og engageret i undervisningen. Det er også overskriften for flere pædagogiske dage og arrangementer på skolen, så det rammer et aktuelt indsatsområde."

Årets konference vil sætte aftryk

Hvis man spørger Agnete Bitsch Jensen, hvordan konferencen vil påvirke hendes undervisning, beretter hun om bevægelsesaktiviteter i 8. klasse, som hun fik inspiration til på en workshop, samt nye samarbejdsaftaler:

"Jeg har lavet en aftale med Museum Østjylland om besøg i mine 9. klasser angående kollektiver på Djursland. Vi havde en god diskussion om brugen af kilder i faget, og museets formidler vil levere kildebaseret undervisning til os. I kulturfag og tysk skal mine elever arbejde med websiden "Gapminder", som vi blev introduceret til af organisationen "Mundu". Her kan vi sammenligne kultur og levevilkår mellem lande og se udviklingen over tid."

Relevansen af årets tema for Norddjurs Kommune

I Norddjurs Kommune er 'deltagelse' et centralt nøgleord for pædagogiske personaler i skoler og dagtilbud. Med politikken 'Fællesskaber for alle' rettes opmærksomheden blandt andet mod, at børn og elever skal have en aktiv rolle i deres hverdag, og deres engagement og deltagelse skal understøttes. Derfor passer årets tema godt i forlængelse af Norddjurs Kommunes politiske fokus. Skole- og dagtilbudschef, Anna Bang Sinnbeck, formulerer det således:

"Det glæder mig at se, hvordan årets tema taler rigtig godt i forlængelse af kommunens politiske tiltag. Vi fortsætter med at fremme en kultur, hvor børnene føler sig set, hørt og værdsat som vigtige deltagere i vores skoler og dagtilbud."

Ekstra information om Gjerrildkonferencen:

Gjerrildkonferencen er en lokal udgave af ’Big Bang-konferencen’, som er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Big Bang-konferencen afholdes i Odense. Med Gjerrildkonferencen bringes viden om samspillet mellem naturfag, pædagogik og undervisning til Norddjurs Kommunes og Syddjurs Kommunes pædagogiske personaler.

Konferencen blev afholdt på Efterskolen Helle i Gjerrild.

Oplægsholderne er lokale ildsjæle, der arbejder med og/eller omkring dagtilbud og folkeskolen.

Konferencen er gratis for alle.

Der var 140 tilmeldte til årets konference.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Anna Bang Sinnbeck
Konstitueret Skole- og Dagtilbudschef
Mail: absi@norddjurs.dk
Tlf.: +45 3031 0574