9 ud af 10 virksomheder er glade for jobcentrets hjælp

Publiceret 27-02-2023

Nye tal fra KL viser at de danske virksomheder er meget tilfredse med kontakten til jobcentrene og anbefaler dem som hjælp til rekruttering.

Norddjurs Kommune hvor de over årene har fået hjælp til knap 10 ansættelser

Det gælder især i Norddjurs. Her er 9 ud af 10 virksomheder enten tilfredse eller meget tilfredse.

Således viser de seneste tal fra KL's Tilfredshedsmåling at 85% af de danske virksomheder, der har kontakt med jobcentret, er tilfredse eller meget tilfredse. I Norddjurs kommune er hele 90% af virksomhederne tilfredse eller meget tilfredse med kontakten.

Den nære relation er altafgørende

En af de virksomheder, som er glade for samarbejdet, er Havnebageren i Grenaa.

Bageren har fået hjælp til omtrent 10 ansættelser gennem de sidste år.

”For mig er det altafgørende, at det er nogen jeg har et netværk med i forvejen, som jeg får hjælp af. Jobcentret sikrer, at det er den samme konsulent, der hjælper os gennem tiden.” forklarer indehaveren Ann Mogensen og fortsætter:

"Charlotte (jobcentrets konsulent red.) ved godt, hvad vi leder efter, og hun ved hvad der kræves for at at passe ind her. Det er lidt lokalt, så det gør det hele lidt nemmere."

Havnebagerens nuværende voksenelev åbnede døren ind til bageriet med en virksomhedspraktik, og det praktikforløb gjorde en stor forskel, fortæller indehaver Ann Mogensen:

”Jeg havde ikke valgt hende, hvis vi kun havde set hendes cv, men hun var frisk på at starte i praktik."

Efter praktikforløbet var begge parter sikre på det var et match, og de indgik i sommers en aftale om en mesterlæreplads.

Nærhed og personlig service

I Norddjurs Kommune har jobcentrets virksomhedsservice to satellitkontorer for at være tættere på virksomhederne, og den tætte kontakt og gode relation er vigtig, understreger Karoline Bergkvist Søgaard, formand for Arbejdsmarkedsudvalget:

"Det rigtige match bringer borgerne godt ind på arbejdsmarkedet og sikrer virksomhederne en specifik målrettet rekruttering. Det er netop det vi kan som kommune, hvor det tætte samarbejde også understøttes af vores smådriftsfordele."

Hjælp til mere end rekruttering

KL's undersøgelse viser at knap halvdelen af virksomhederne forventer ikke at rekruttere nye medarbejdere indenfor de næste tre måneder. Men kommunens virksomhedskonsulenter er klædt på med flere tilbud, som alligevel kan være relevante - måske især i modgang. Blandt andet Norddjursmodellen, som kan sikre likviditet og efteruddannelse i en økonomisk presset periode for virksomhederne.

"Norddjurs Kommune arbejder på at blive endnu mere erhvervsvenlig. Her er en personlig og tillidsfuld relation vigtig, så virksomhedsejerne også kan tale med os om tilbud, der eksempelvis både kan hjælpe med en presset likviditet i virksomheden og sikre styrkede kompetencer i virksomheden, fx bæredygtig arbejdsledelse." Det fortæller formand for Erhvervsudvalget, Stinne Thorsen Kvorning.

Om undersøgelsen

KL's Tilfredshedsmåling er udsendt til mere end 11.000 virksomheder på tværs af Danmark. Der er en svarprocent på 33 pct.

Læs rapporten "Virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes service for 4. kvartal 2022"

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Ann Mogensen, indehaver Havnebageren Grenaa
86 30 11 51
(Bedst at ringe mellem kl. 8-10 - Må ikke bestemt ringe ml. kl. 11-15)

Karoline Bergkvist Søgaard, fmd. arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune
karos@norddjurs.dk
51 51 75 71

Stinne Thorsen Kvorning, formand Erhvervsudvalget i Norddjurs Kommune
stkv@norddjurs.dk
28 25 60 24