Virksomhedsservice kommer endnu tættere på i Auning

Publiceret 13-09-2022

I sidste uges landsdækkende opgørelse over kommunernes erhvervsvenlighed fra Dansk Industri var der især stor ros fra virksomhederne i Norddjurs til kommunens hjælp med at rekruttere og opkvalificere medarbejdere.

Auning satelitkontor Jobcenter

Med en flytning til mere centrale lokaler midt i Auning, håber jobcentrets Virksomhedsservice at komme endnu tættere på virksomhederne.

I opgørelsen over danske kommuners erhvervsvenlighed fra Dansk Industri rykkede Norddjurs hele 47 pladser op til en placering som nummer 12 ud af 93 målt på jobcentrenes samarbejde med virksomhederne.

Nye tiltag har været satellitkontorer på Grenaa Havn og i Auning. Fra Auning har jobcentrets Virksomhedsservice været i kontakt med over 100 virksomheder i kommunens vestlige del, og tilbudt hjælp til at rekruttere nye medarbejdere og opkvalificere de, som allerede er ansat. Satellitkontoret i Auning flytter nu til mere centrale lokaler og får adresse på Centervej 3 - lige overfor apoteket.

Større synlighed

"Med flytningen ønsker vi at vise, at Jobcentret er tilgængeligt og at det bliver endnu mere synligt for virksomhederne i den vestlige del," fortæller Karoline Bergkvist Søgaard, fmd. Arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune, som videre forklarer: "Vi ved at vores tætte kontakt med virksomhederne giver en indgående forståelse for deres behov, så vi kan hjælpe dem med fremtidige medarbejdere bedst muligt."

Det nye kontor ligger ud til Aunings store handelsområde med 18 butikker. Målet med den synlige facade er at minde forbigående om, at her kan virksomheder få hjælp. Jobcentrets Virksomhedsservice melder sig også ind i den lokale handelsstandsforening, hvor de vil deltage ved udvalgte arrangementer.

Ligesom på det gamle satellitkontor vil besøgende fra den 21. september også kunne møde en konsulent fra Norddjurs Kommune Erhverv. De kan hjælpe med gratis sparring om både opstart, drift og udvikling af ens virksomhed.

"Vi vil være en kommune med gode vilkår for alle virksomheder, både eksisterende og nye virksomheder. Særligt nystartede og enkeltmandsfirmaer kan have brug for sparring til at udvikle virksomheden, og dem har satellitkontorerne altså også et relevant tilbud til." Udtaler Niels Ole Birk, fmd. Erhvervsudvalget i Norddjurs Kommune.

Gamle lokaler renoveres

Norddjurs Kommunes virksomhedsservice og erhvervsservice har tidligere haft satellitkontor på Nørgaardsvej i erhvervsområdet i Auning. Den bygning skulle alligevel renoveres, og derfor udnytter kommunen flytningen til at skabe mere synlighed omkring tilbuddene til virksomheder i nye lokaler på Centervej 3 i Auning.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Karoline Bergkvist Søgaard, formand Arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune
Mail: karos@norddjurs.dk
Mobil: 51 51 75 71

Niels Ole Birk, formand erhvervsudvalget i Norddjurs Kommune
Mail: nobn@norddjurs.dk
Mobil: 21 67 03 15