Ørum Bo- og aktivitetscenter fejrer 10-års fødselsdag

Publiceret 05-09-2022

Der var helstegt pattegris, festtaler, musik, sang og klapsalver – og i det hele taget en masse sjov og hygge - da Ørum Bo- og aktivitetscenter fejrede sin 10-års fødselsdag onsdag med masser af familie og gæster samlet i festteltet.

Johnny fra Kandis optræder.

Programmet startede kl. 12.30 med fællesspisning for borgere og personale. Herefter fulgte kaffe og kage for indbudte gæster og til sidst koncert med Johnny fra Kandis. Især Johnnys besøg vakte begejstring og beboerne nød endelig at kunne feste, danse og synge med på alle de kendte hits.

Eftermiddagen bød også på besøg af Tonny Trofolikom fra Cirkus Mongo samt boder med ansigtsmaling, popcorn, slush-ice og et udvalg af de ting, der fremstilles af borgerne i Aktiveringen. Derudover havde interesserede gæster mulighed for en rundvisning på stedet.

Mads Jensen (C), formanden for voksen- og plejeudvalget i Norddjurs Kommune, deltog i fejringen for at ønske stedet et stort tillykke med 10 års jubilæet. Formanden roste arrangementet og stedets arbejde med at skabe en meningsfyldt hverdag for beboerne, hvor der er plads til forskellighed og forskellige interesser.

”Det er fantastisk at deltage i fejringen af sådan en dag og opleve den glæde, begejstring og fællesskabsfølelse, som beboerne har på en sådan festdag," siger Mads Jensen.

Formanden for pårørenderådet ved Ørum Bo- og Aktivitetscenter, Karin Frederiksen, glædede sig over den store opbakning til dagens arrangement.

“Det er dejligt med besøg og den positive interesse fra af Voksen- og plejeudvalgets formand. Og så vil jeg gerne give en stor cadeau til Ørum Bo- og Aktivitetscenter for at lave gode rammer både i hverdagen og til fest.”

Et vellykket fællesskab

Birte Kousted har været leder af Ørum Bo- og Aktivitetscenter siden åbningen i 2012. For hende er den runde fødselsdag også en chance for at fejre alt det, der lykkes i dagligdagen. Først og fremmest danner stedet ramme om et vellykket fællesskab og et trygt rum, som borgerne kan til- og fravælge efter behov.

”Selvom de har forskellige baggrunde, støttebehov og aldersspændet går fra 20 og op til 87 år er der et stærkt sammenhold beboerne imellem.”

Her 10 år senere glædes Birte Kousted fortsat over den synergi, der opstod ved, at man i 2012 valgte at samle tre kommunale tilbud på samme sted.

”Generelt er det svært at finde tilbud til domsanbragte, hvor de bliver del af en mangfoldig beboergruppe og får mulighed for en positiv socialisering. Når borgerne er ovre en dom, skal de jo over i det virkelige liv igen. Her har vi nogle helt unikke rammer til at arbejde med graduering og udslusning, fordi vi har alle tilbud.”

Ørum Bo- og Aktivitetscenter er også en fortælling om et stærkt lokalmiljø, som har taget godt imod og fortsat støtter op om stedet. For eksempel har den lokale brugs og en lokal landmand over årene haft flere borgere i praktik til glæde og gavn for begge parter.

Efter en veloverstået fødselsdagsfejring ser Birte nu frem til de næste 10 år i Ørum, hvor én ting er helt sikkert.

”At fællesskaber fortsat må have en stor plads – både bo-og levefællesskaber, arbejdsfællesskaber og udviklingsfællesskaber. Og at de, der bor her, kan inddrages i udviklingen af netop deres hjem.”

Fakta:

  • Den 1. september 2012 flyttede tre tilbud i Norddjurs Kommune sammen i nyrenoverede lokaler i Ørum by og dannede Ørum Bo- og Aktivitetscenter
  • Ørum Bo- og Aktivitetscenter er et bo- og beskæftigelsestilbud for voksne borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse samt behov for omfattende pædagogisk støtte
  • I afdeling Nøddebo bor borgere med psykiske problemstillinger og på Nyvang er det borgere med dom samt borgere med autisme. Derudover består Ørum Bo- og aktivitetscenter også af Aktiveringen, som er et aktivitets- og beskæftigelsestilbud
  • Ørum Bo- og aktivitetscenter er en del af socialområdets Område Ørum, som også omfatter bofællesskaberne Åparken og Kornvænget i Ørum by.

For yderligere information kontakt:

  • Formand for voksen- og plejeudvalget, Mads Jensen: tlf. 23 83 21 40
  • Leder af Område Ørum, Birte Kousted: tlf. 40 10 75 04