Norddjurs nomineret til prisen for det mest intelligente naturprojekt

Publiceret 14-09-2022

Alle landets kommuner har deltaget i konkurrencen om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Norddjurs blev ikke nomineret til at vinde titlen, men er derimod nomineret til prisen for det mest intelligente naturprojekt.

Alle landets kommuner har deltaget i konkurrencen om at blive Danmarks VILDESTE kommune, som du kan læse mere om her: https://dkvild.dk.

Den 29. august offentliggjorde man de finalister, der var nomineret til at vinde titlen som landets vildeste kommune. Desværre var Norddjurs Kommune ikke iblandt.

Det havde været svært at udvælge finalisterne, så pga. finaleprojekternes høje niveau besluttede konkurrencens dommere og jury at nominere nogle kommuner til ekstrapriser inden for kategorierne: Stort, Vedvarende, Intelligent, Nytænkende og Engagerende.

 Vi kan nu med glæde dele nyheden om, at Norddjurs Kommune finaleprojekt er blevet nomineret til prisen for det mest intelligente naturprojekt. Du kan se en video om ekstrapriserne her: Kommuner nominerede til ekstrapriser

Norddjurs Kommunes finale projekt ses her: Finale-Groenbog-fra-Norddjurs-Kommune-med-bilag.pdf

Projektet har til formål at fastholde, forbedre og udvide naturarealer ved Glatved Strand, der i forvejen har meget høj biodiversitet. Den høje diversitet skyldes den meget næringsfattige og kalkholdige jord i området. Området indgår i et meget stort sammenhængende naturområde/en spredningskorridor langs kysten.  Projektet forbedrer levevilkårene for områdets særdeles sjældne og truede arter. Herudover undersøges muligheden for opkøb af yderligere udtjente råstofgrave.

Projektet i Glatved realiseres i samarbejde mellem lodsejere, private virksomheder, lokale dyreholdere, lokale borgere, Region Midt (råstofmyndighed), Nationalpark Mols Bjerge samt andre lokale og nationale natureksperter.  Via respektfuld dialog med lodsejere, på borgermøder og ved inddragelse af lokale natureksperter har vi har opnået stor lokal opbakning til projektet

Vinderne af prisen findes ved et kåringsevent i København den 19. september, der kan ses direkte og on-line her: Kåring af Danmarks VILDESTE kommune

Programmet for dagen kan ses her: Kåring af Danmarks VILDESTE kommune.