Fernisering af fælles kunstprojekt

Publiceret 13-09-2022

Tirsdag den 6. september 2022 var en stor og særlig dag, da kunstprojektet "hvad gør dig glad" blev ferniseret og indviet.

Der males på kunstværket.

Kunstprojektet er et kommunalt tværprofessionelt samarbejde mellem børnene fra Børnehaven Stjernehuset, beboere fra plejecenter Violskrænten & Grønnegården samt den lokale multikunstner Ole Melin.

Projektets formål har været at mødes omkring noget fælles, der skaber glæde, på tværs af flere generationer.

Projekt der skaber glæde, liv og refleksion

To tirsdage er der blevet malet sammen udendørs til stor fornøjelse for alle parter, der kulminerede med en fælles fernisering, hvor børn og forældre, beboere, kunstneren Ole Melin, personale og frivillige fejrede slutresultatet. Der blev holdt tale, reciteret smukke digte af Ole og råbt hurra. Efterfølgende var der kransekage, asti og børnechampagne til de fremmødte, der også kunne se en fotocollage, der viste processen undervejs.

Det er blevet til nogle meget livsbekræftende malerier omkring glæde - lige fra kys og hjerter, prinsesser på et slot, dinosaurer i en hule, at lege og at leve livet og mange andre fortællinger.

Formand for Voksen- og Plejeudvalget Mads Jensen deltog til ferniseringen, hvor han med hjælp fra børnene klippede snoren til de mange kunstværker: "Det er altid skønt og livsbekræftende at opleve, når vores børnehavebørn og borgere på vores plejecentre mødes. Det skaber glæde, liv og refleksion. Når mødet så oven i købet bliver i kunstens og kulturens tegn, har vi noget nær en perfekt treenighed."

Mads Jensen klipper snoren
På billedet: Mads Jensen klipper snoren til kunstprojektet.

Projektet er støttet lokalt af Stark og Flügger, der har doneret materialer. Herudover har flere af plejecenterets frivillige også hjulpet med bagning af kransekage samt hjulpet både børn og beboer med at male og få sat deres aftryk på kunstværkerne.

Tak til alle der har været en del af projektet.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Espen Cramer Korsvold, Aftaleholder på Plejecenter Violskrænten og Grønnegården
Mail: esko@norddjurs.dk
Tlf.: 21 38 39 69

Mads Jensen, Formand for Voksen- og Plejeudvalget
Mail: mj@norddjurs.dk
Tlf.: 23 83 21 40