Stor interesse for at høre om lokal indsats for ukrainske fordrevne

Publiceret 25-03-2022

Norddjurs Kommune havde torsdag aften inviteret borgere og frivillige til stormøde i Gjesinghus

Programmet for dagen og de deltagende mennesker

Der var stor interesse for at høre nærmere om indsatsen for at hjælpe ukrainske fordrevne i Norddjurs, da Norddjurs Kommune torsdag aften havde inviteret til stormøde om emnet.

Det foregik i Gjesinghus forsamlingshus, hvor borgmester Kasper Bjerregaard bød velkommen, udvalgsformand Karoline Bergkvist Søgaard kom ind på konkrete tiltag, og formand Anni Rasmussen fra Nydansker Netværk Norddjurs fortalte om frivilligindsatsen.

På mødet var der fin spørgelyst og dialog mellem lokale borgere, frivilliggrupper, forvaltning og politikere. Der var således en lang række relevante spørgsmål om alt lige fra indkvartering, skolegang og transportmuligheder til informationsmaterialer, regler for opholdstilladelse og kontaktmuligheder i kommunen.

Fra politikerne lød der en kæmpestor tak til de frivillige for den store indsats, de allerede har ydet i forbindelse med modtagelsen og indkvarteringen af ukrainske flygtninge på blandt andet det tidligere plejehjem i Gjesing, Bakkely. En repræsentant for de frivillige på Bakkely kvitterede med ros til kommunen for et godt samarbejde med de frivillige.

Læs mere om frivilligindsatsen her

Borgmester Kasper Bjerregaard der holder tale til stormødet

Deltagerne til mødet

På billederne:
Borgmester Kasper Bjerregaard
Udvalgsformand Karoline Bergkvist Søgaard
Formanden for Nydansker Netværk Norddjurs, Anni Rasmussen