Norddjurs Kommune klar med akut indkvartering til ukrainere

Publiceret 02-03-2022

Der er udpeget flere offentlige bygninger, som med kort varsel vil kunne huse ukrainere. Kommunen gør klar til at tage hånd om dem, og private tilbyder hjælp.

Ukraines flag

De første ukrainere er ankommet til Norddjurs Kommune. Her har nogle af kommunens 200 ukrainske statsborgere sørget for indkvartering under private forhold.

Samtidig har kommunen undersøgt mulighederne for akut indkvartering af ukrainere, hvis der bliver behov for det. Der er i den forbindelse identificeret flere offentlige bygninger, som vil kunne anvendes til både akutte og længerevarende ophold.

Norddjurs Kommune er derudover i kontakt med en række private aktører, som har udvist stor hjælpsomhed ved at tilbyde indkvarteringsmuligheder. Det bliver der fra kommunens side sat stor pris på, og der vil løbende blive fulgt op på alle henvendelser i takt med, at der bliver skabt det nødvendige overblik over hvor mange ukrainere, der kommer til Norddjurs.

Kommunens task force-gruppe arbejder sammen med fagforvaltningerne på at håndtere alle de andre opgaver, der er opstået som følge af situationen i Ukraine. Det drejer sig blandt andet om at sikre informationsmateriale til ukrainerne. Samtidig kan der være behov for assistance med de annoncerede hjælpepakker i forhold til at understøtte lokale virksomheder.

Der er også fra politisk side stort fokus på situationen og på at sikre koordinering. På den baggrund har borgmesteren og kommunaldirektøren en dialog med udvalgsformændene for at drøfte de kommende skridt.

Situationen i Ukraine udvikler sig hele tiden, og der kan derfor løbende opstå spørgsmål hos både ukrainere, lokale borgere og virksomheder. Norddjurs Kommune står i den forbindelse til rådighed og kan kontaktes på kommunens hovednummer, som er 89 59 10 00, eller på e-mailadressen norddjurs@norddjurs.dk. Derudover informerer kommunen på norddjurs.dk og på Facebook.