Ventetid på byggesager mere end halveret

Publiceret 18-05-2022

Norddjurs Kommune har markant forbedret behandlingstiden for byggesager.

Eksempelvis bliver parcelhussager nu gennemsnitligt behandlet på 41 dage, i 2021 tog det 93 dage. Desuden opfyldes servicemålet om straksbehandling af ukomplicerede og fuldt oplyste sager til fulde.

Forbedringen er ikke kun begrænset til parcelhusbyggeri, således er behandlingstiden for alle sager nede på 46 arbejdsdage i gennemsnit, hvor tallet tidligere lå på 85 arbejdsdage.

Den udvikling glæder naturligvis formanden for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune, Jens Meilvang:

"Jeg er stolt over at vi med en effektiv indsats har nedbragt ventetiden og nu til fulde opfylder vores servicemål om straksbehandling af ukomplicerede og fuldt oplyste sager. Forbedringen skyldes vores gode medarbejdere, som vi har fået ansat flere af, samt et nyt fleksibelt samarbejde med et eksternt firma. Vi er ikke i mål med sagsbunkerne endnu, og arbejdet fortsætter, men vi er på den helt rette vej."

Palle Martin, næstformand for DI Randers-Norddjurs udtaler:

"Generelt oplever vi en markant forbedring flere steder, også med fjernelse af byggesagsgebyret på erhvervsejendomme, hvilket er et af flere gode initiativer som understøtter erhvervslivet i Norddjurs Kommune. Når sagsbehandlingstiden går nedad, så er det et stort skridt i den rigtige retning. Og det glæder mig, at man ser det her som en proces, hvor man skal blive endnu bedre."

Pukkel bliver høvlet af

Den positive udvikling skyldes især, at byggesagsområdet midlertidigt har fået tilført flere økonomiske resurser, så der kunne ansættes flere byggesagsbehandlere. Tidligere kom sagerne ind i en oparbejdet pukkel, hvor der gik lang tid med at ligge i kø.

De nye medarbejdere er med til at nedbringe denne pukkel, sammen med assistance fra det eksterne firma Nymann og Juhl, som Norddjurs Kommune sidste år indgik samarbejde med, for hurtigst muligt at speede sagsbehandlingen op.

Hurtig behandling for fuldt oplyste sager

De sager som trækker ud i dag, skyldes som oftest, at flere oplysninger skal fremskaffes eller at byggeriet kræver en dispensation.

Norddjurs Kommune har straks-behandling, så sager der er ukomplicerede og fuldt oplyste, når kommunen modtager dem, bliver behandlet indenfor 15 arbejdsdage.

I praksis betyder det, at alle indkommende byggeansøgninger bliver screenet, og hvis de ikke kræver helhedsvurdering, dispensation, eller behandling efter anden lovgivning eller lignende, så bliver de behandlet allerede ved modtagelsen.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Jens Meilvang, fmd. Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune
jem@norddjurs.dk
24 24 16 00

Palle Martin, næstformand for DI Randers-Norddjurs og adm. direktør i L-Tek
pm@l-tek.dk
89 19 03 28