Nu kan du se tegningerne for Fjellerup Strandliv - møde 17. maj

Publiceret 05-05-2022

"Fjellerup Strandliv" er kommet et skridt videre, og den endelige plan for området er nu vedtaget af kommunalbestyrelsen.

Billede fra Fjellerup Strand

Arkitektfirmaet Labland fremlægger planen og tegningerne for de fire nedslagspunkter til orienteringsmøde 17. maj i Fjellerup Aktivitetshus. Alle interesserede kan deltage, ingen tilmelding nødvendig.

Promenadebro, bundgarnspæle der både kan være legestativer, siddemøbler og vejvisere og meget mere. "Fjellerup Strandliv" kommer over de næste år til at forbedre oplevelsen for lokale og turister og udvikle området med forskellige nedslagspunkter. Derfor holder Norddjurs Kommune og Labland orienteringsmøde.

Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for kultur- og fritidsudvalget udtaler:

"Jeg er stolt og begejstret over planerne for projektet, som både strækker selve stranden og sæsonen ud via forskellige aktiviteter. Det gavner hele området, både lokale og turister kommer til at opleve et unikt moderne strandmiljø med respekt for kulturhistorien."

Lokal forankring

Projektet har som bekendt været længe undervejs. Selvom der er sat turbo på processen det seneste halve år, har det været vigtigt at sikre den lokale inddragelse. Derfor har både Norddjurs Kommune og Labland medtaget anbefalinger fra projektets styregruppe, hvor repræsentanter for forskellige foreninger, naboer med flere er med. Ligeledes blev Labland valgt som rådgiver, fordi de har fokus på brugerinvolvering.

Sommeraktiviteter

Selvom det første spadestik stadig venter, er arbejdet med at skabe liv og bruge en større del af kysten i fuld gang. Sidste sommer holdt Støttegruppen for Thomasminde en række velbesøgte og sjove arrangementer med både hjemmefanget krabbesuppe, udstillinger, kreaaktiviteter, vandsjov, foodtrucks med mere. Og den succes bliver gentaget i år.

Det hastende først

Norddjurs Kommune har en løbende dialog med Kystdirektoratet for at opnå de endelige tilladelser til at gå i gang med arbejdet. Dispensationen til Fjellerup Strandliv udløber 9. november 2022, og inden da skal kommunen skal have taget første spadestik.

Derfor er planen at starte arbejdet med de områder, som ligger indenfor strandbeskyttelseslinjen. Ved Thomasminde er det eksempelvis flydebroen og det plateau ved strandkanten, som skal være nedenfor det gamle ishus.

Tid og sted for orienteringsmøde

Borgermødet afholdes tirsdag den 17. maj kl. 16–17:30 i Fjellerup Aktivitetshus, Niels Iuels plads 3, 8585 Glesborg.

Til mødet byder Allan Gjersbøl, formand for kultur- og fritidsudvalget, velkommen, arkitektfirmaet Labland fremlægger tegningsmateriale, og derefter har alle mulighed for at stille spørgsmål til projektet.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Allan Gjersbøl Jørgensen, fmd. Kultur- og fritidsudvalget i Norddjurs Kommune.
agj@norddjurs.dk
29 43 49 44

Jesper Stubsgaard Holst, Landdistrikts- og udviklingskonsulent, Norddjurs Kommune
JSUH@NORDDJURS.DK
89 59 40 75