Norddjurs Kommune klar med program for kongeligt besøg på Anholt

Publiceret 06-05-2022

Når Hendes Majestæt Dronningen besøger Anholt den 2. juni, får øens beboere rig mulighed for at komme tæt på begivenheden.

Anholt fra luften.

Programmet bliver indledt med en festlig ankomst på havnen og omfatter blandt andet unikke naturoplevelser, besøg hos en lokal familie og et stort kaffebord.

Den 2. juni i år får øen Anholt i Norddjurs Kommune kongeligt besøg. Det sker, når Kongeskibet Dannebrog ankommer ud for øen, og Dronningen sejler ind til den officielle modtagelse på Anholt Havn i chalup.

Besøget, som er en del af årets sommertogt, skal give den kongelige gæst et indblik i hverdagslivet og naturen på øen. De overordnede detaljer i dagens spændende og alsidige program ser sådan her ud:

  • Officiel modtagelse på Anholt Havn med modtagelseskomite, faneborg, blomsterbørn og Søværnets Tamburkorps.

  • Velkomst i hallen på Anholt Havn hvor borgmester Kasper Bjerregaard holder den officielle tale, og Dronningen møder bestyrelsen i Anholt Borgerforening.

  • Et besøg ved kystsikringen og efterfølgende køretur til Radartårnet, hvor der er udsyn til kystsikringen, med henblik på at give Dronningen et indblik i vigtigheden af sikringen.

  • Et besøg hos en Anholt-familie. Her møder Dronningen en familie med fem børn, som fortæller om de muligheder og udfordringer, der er forbundet med at bo på en lille ø langt ude i Kattegat.

  • Norddjurs Kommune er vært ved en frokost for særligt indbudte gæster.

  • En køretur i Ørkenen på Anholt, hvor Dronningen får lejlighed til at se nærmere på den unikke natur. Ørkenen er et stort landskab med ørkenagtig karakter. Den dækker 80 procent af øen og blev fredet i 1938.

  • Et besøg på udsigtspunktet ved Sønderstænge for at se udsigten ud over vandet og Anholt.

  • Stort kaffebord på havnen, hvor Dronningen sammen med alle beboere på Anholt bliver budt på kaffe og kage. Elever fra Anholt Skole synger en sang for Dronningen.

"Vi har lagt vægt på, at besøgsprogrammet afspejler Anholts placering midt i Kattegat og fremhæver den helt unikke natur på øen. Samtidig har vi ønsket at give Hendes Majestæt mulighed for at møde en række af øens beboere og derigennem få et indblik i, hvordan det er at bo og leve på en af Danmarks mest isolerede øer. Det er mit håb, at rigtig mange beboere og turister vil være med til at byde Dronningen velkommen til en festlig dag på Anholt," siger Norddjurs Kommunes borgmester, Kasper Bjerregaard.

Det endelige besøgsprogram med tider bliver offentliggjort på Norddjurs Kommunes hjemmeside op til besøget. Der vil i den forbindelse også blive åbnet for presseakkreditering.

For yderligere oplysninger eller kommentarer, kontakt venligst:

Kasper Bjerregaard, borgmester i Norddjurs Kommune
Mail: kjb@norddjurs.dk
Tlf.: 51 23 86 14

Spørgsmål om presseakkreditering med videre rettes til:

Morten Juhl Madsen, kommunikationsmedarbejder
Mail: moma@norddjurs.dk
Tlf.: 40 30 89 86