Naturpark Randers Fjord flyder over med aktiviteter til Fjordens dag 22. maj

Publiceret 12-05-2022

Søndag den 22. maj står på fjordmarked, fluebinding, turbåde, rebslagning, musik og meget mere.

Robåd på fjorden

Naturpark Randers Fjord summer af liv og aktiviteter denne forårs-søndag, som sætter fokus på den lokale naturpark, og hvor fjordoverfarten desuden er gratis.

Dagen er arrangeret af foreningen Fjordfolket og en række lokale samarbejdspartnere med støtte fra Randers og Norddjurs kommuner.

Formanden for Fjordfolket Knud Pedersen udtaler:

"Naturpark Randers Fjord er en naturperle, som nemt kan blive glemt i hverdagen. Med Fjordens dag vil vi gøre borgerne opmærksomme på, at de bor i eller lige ved et skønt fjordområde, som er udløb for Danmarks største å. Det byder på rige naturoplevelser med et fantastisk fugleliv i luften, og i vandet ser man sild, sæler med mere. Så jeg vil opfordre alle til at komme og få en hyggelig dag ved fjorden, og få øjnene op for de herligheder, som ligger et smutslag eller to fra hoveddøren."

Læs mere om de enkelte steders aktiviteter herunder og på Naturparkens hjemmeside.

Udbyhøj Syd

Kabelfærgen sejer gratis over fjorden til og fra Udbyhøj Syd, hvor der er aktiviteter mellem kl. 10 og 16. I løbet af dagen er der musik med det lokale ’Fredagsorkester’ i samarbejde med ’De Sjællændere’.

Der er gratis hoppeborg til børnene. Kom også og prøv en Anderson Ponton med en lydløs og miljørigtig motor.

I Udbyhøj Syd ser dagens program sådan her ud:

Kl. 10 hør om planerne for udlægning af stenrev i Randers Fjord
Fra kl. 11:30 salg af friskstegte fiskefrikadeller
Kl. 13:30 Indvielse af sauna
Fra kl. 14:00: Kaffe og kager

Hele dagen kan der købes øl, vand, vin og kaffe.

Voer / Kyst- og Fjordcentret

Der er hyggelige stemning ved færgestedet, hvor det lokale Karl og Pige Laug viser, hvordan man slår tov.

At slå reb eller tov er et gammelt håndværk, som du mellem kl. 10 og 16 kan få lov til at se nærmere på. Og hvem ved, måske kan du også selv få lov til at prøve. På havnen er det desuden muligt at købe lækre pandekager.

Sejl gratis til Mellerup med Danmarks mindste bilfærge Ragna, der også tager gående og cykler med. I Mellerup er der også en række spændende aktiviteter på dagen.

Ganske tæt på Voer Færgested finder du Kyst- og Fjordcentret, hvor der vil være et stort program på dagen mellem kl. 10 og 17.

Programmet på Kyst og Fjordcentret:

10.00 Tour de fjord i kajak begynder.
10.30 Tur rundt om Kanaløen i en af turbådene. Der er tur start hver time, sidste afgang kl. 15.30. Pris: Du skal have en dagsbillet/årskort plus 25,-
11.00 Gå ud og sejl hjem / og omvendt. Få 2 oplevelser i en. Vi parrer jer sammen i hold. Det ene hold går langs med fjorden til Hollandsbjerg Landeplads og det andet hold padler i en kano. Ved Hollandsbjerg bytter i plads. Vi hjælper jer med at få redningsveste med i korrekt størrelse, og selvfølgelig også kort / gps så I kan finde vej.
11.30 Småretter ved bålet: Plankesild, stegte sild, fladbrød og brændenælde pesto.
14.30 Pandekager

Hele dagen er alle aktiviteter åbne, og det er altså muligt at gå i waders, ro i kano, gå på gps-skattejagt, benytte tovbroen, spille krolf, skyde med vandraketter, leje en jolle med mere.

Mere information om programmet finder du på:

https://kystogfjordcentret.dk/event/fjordens-dag-2022/

Kare

Landsbyen er gået sammen om et indendørs pop-up traktørsted med kaffe og lagkager.

Bylauget, der står bag aktiviteten, har travlt med at bage et appetitligt udvalg at såvel traditionelle som moderne lagkager.

Bylauget lancerer også Fjordmarkedet, hvor der er stadeholdere med masser af spændende varer. Der er økologisk oksekød, flotte bødkervarer, nydelige smykker, lækker snaps og honning, blomsterfrø, fin kunst, strikkegarn og meget mere. Traktørstedet og markedet har åbent mellem kl. 10 og 16.

Mellerup

Danmarks mindste bilfærge sejler gratis til og fra Mellerup, hvor der er flere forskellige aktiviteter mellem kl. 10 og 16. Du har mulighed for at prøve et Stand Up paddleboard eller at ro i en Travalje, Oplev markedsstemningen med smagsprøver på lokale produkter.

Hos Cafe Færgestedet kan du købe mormor lagkage. Bogbussen fra Randers Bibliotek holder parkeret på området, her er der blandt andet mulighed for at binde sin egen flue til fluefiskeri.

Fartøjet ’Lillebjørn’ sejler en tur på Fjorden fra Mellerup med mindst to afgange i løbet af dagen.

Randers Fjord Feriecenter

Foreningen Djursland for Fuld Damp udlejer skinnecykler til Kr. 150 på Fjordens Dag med afgang fra Randers Fjord Feriecenter, der byder på live musik i løbet af dagen.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Knud Pedersen, fmd. Fjordfolket
isheste508@gmail.com
21 77 50 71

Se desuden hjemmesiden:

https://www.naturparkrandersfjord.dk