Blomsterpigerne Sofia og Sigrid glæder sig til at møde Dronningen

Publiceret 11-05-2022

Dronning Margrethe skal naturligvis modtages med blomster, når hun ankommer til Anholt torsdag den 2. juni 2022.

Billede af blomsterpiger

Sofia Larsen og Sigrid Zimmer er udvalgt til den ærefulde opgave at overrække blomsterbuketten og byde Hendes Majestæt velkommen til Anholt.

Det er de færreste børn, der kan sige, at de har mødt Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Men det kan Sofia Larsen og Sigrid Zimmer inden længe. De er nemlig i forbindelse med Dronningens sommertogt til Anholt blevet udvalgt til at være blomsterpiger, og skal dermed overrække blomsterbuketten til Hendes Majestæt samt med Norddjurs Kommunes borgmester Kasper Juncher Bjerregaard byde velkommen til Anholt. Det sker alt sammen til modtagelsen på Anholt Havn om formiddagen torsdag den 2. juni.

En stor ære

Sofia på 6 år og Sigrid på 4 år går til dagligt i børnehave på Anholt, og det er også her, man har udvalgt dem. Det er nemlig en tradition, at æren tilfalder de to ældste børn i børnehaven.

Sofia fortæller: ”Jeg blev rigtig glad, da børnehaven ringede hjem til mine forældre og fortalte, at jeg sammen med Sigrid skal give Dronningen blomster. Jeg er vildt spændt og stolt.”

Da Sigrids forældre skulle forklare deres datter på kun 4 år, at hun skulle være blomsterpige, gjorde de det ved at vise billeder af dronning Margrethe og forklare hende, hvad en blomsterpige skal, når hun møder Danmarks Dronning. 

Sigrids mor, Rebekka Zimmer, fortæller: ” Sigrid blev faktisk allermest optaget af Dronningens flotte hatte på de forskellige billeder og sagde blot, ”det vil jeg gerne, - er det i dag? ”

Skarp træning

Sofia og Sigrid er gået i skarp træning op til den store begivenhed i starten af juni. De skal blandt andet lære at neje elegant, give den rigtige hånd til Dronningen og byde velkommen med ordene ”Velkommen til Anholt Deres Majestæt”. Videoer af Dronningen, der får overrakt blomster af børn ved andre lejligheder, bliver set, ligesom forældrene planlægger at lege små teater-lege, så pigerne kommer til at føle sig helt trygge ved situationen. De to piger kommer nemlig til at stå lidt for sig selv sammen med borgmesteren samtidigt med, at mange vil kigge opmærksomt på dem. Forældrene vil lige op til begivenheden sørge for, at Sofia og Sigrid er rigtig godt tilpas og fine i tøjet.

Sofias far Jimmy Larsen understreger: ” Det er vigtigt for os som forældre ikke at gøre pigerne nervøse op til begivenheden, men derimod gøre det til en stor oplevelse i deres liv, de altid skal kunne erindre på en god og mindeværdig måde.”

Billedtekst:

Sofia Larsen (tv) og Sigrid Zimmer (th) går til dagligt i børnehave på Anholt, og det er også her, man har udvalgt dem til at skulle være blomsterpiger i forbindelse med Dronningens besøg på Anholt. Det er nemlig en tradition, at æren tilfalder de to ældste børn i børnehaven.

For yderligere oplysninger kontakt:

Heidi Johannesen

Kommunikationsmedarbejder, Norddjurs Kommune

Mail: hij@norddjurs.dk