Nørager vinder Lokaldysten for andet år i træk

Publiceret 14-06-2022

Nørager er bedst i Danmark og vinder Lokaldysten for andet år i træk

Nørager-borgere og borgmester fejrer overrækkelse af gavecheck

I landsbyen med de 315 indbyggere sidder cykeltrikotet aerodynamisk stramt og lægmusklerne er trænet til den store travetur.

Nørager mere end fordoblede deres i forvejen imponerende resultat fra sidste år, og kan nu også kalde sig vinder af Lokaldysten 2022. Den motionsvilde landsby tilbagelagde i 2022 over 7 km pr. indbygger, hvilket er det bedste resultat blandt alle Lokaldyst deltagere i hele Danmark nogensinde.

Bevægelse, fællesskab og sammenhold indrammer de sidste fire uger i Norddjurs landsbyerne Nørager, Gjerrild, Øster Alling og Vivild, hvor indbyggerne har løbet og cyklet Lokaldysten af stablen.

I al slags vejr er løbeskoene blevet kridtet, cykelhjelmen spændt og traveskoene snøret i kampen om at blive det mest aktive lokalsamfund. Med titlen følger en pengepræmie på 5.000 kr., som Nørager vil bruge til projektet "fællesskab for alle."

Stålsat fællesskab

Selvom vejret ikke var med motionisterne hele vejen, forhindrede det ikke i alt omkring 510 borgere fra Vivild, Nørager, Gjerrild og Øster Alling i at komme ud og deltage i årets Lokaldyst.

Ung som gammel begav sig ud på en cykel, løbe- eller gå-rute, og i Nørager tilbagelagde de i alt 2254,8 km svarende til 7,16 km pr. indbygger. Af den grund løber de med sejren som det mest aktive lokalsamfund i Norddjurs Kommune. Måske det skyldes at det i år holdt tørt i Nørager under hele arrangementet. Sidste år tilbagelade landsbyen 3,09 km pr. indbygger i silende regn, hvor gummistøvler næsten virkede som mere oplagt fodtøj end kondisko.

At Nørager på den måde løb fra alle andre, kan godt sætte kommunens konsulenter på ekstra arbejde, spøgte borgmester Kasper Juncher Bjerregaard, da han overrakte både pokal og check til lokalsamfundet i Nørager foran cirka 70 fremmødte borgere:

"Vores fritidskonsulenter kommer nok på hårdt arbejde med at finde nogle modstanderbyer, der tør stille op mod jer. Med jeres indsats og sammenhold i Nørager, skal man nemlig stå tidligt op for at følge med."

Borgmesteren pointerede dog også, at netop til Lokaldysten vinder man når man stiller op:

"Lokaldysten er et mangfoldigt motionsevent, der skaber sammenhold og fællesskab blandt borgerne i byen. For her samles alle byens borgere, uanset alder, grad af sportspåklædning og udstyr samt fysisk form."
- Kasper Juncher Bjerregaard, borgmester i Norddjurs Kommune

Hvad er Lokaldysten?

Lokaldysten startede som en venskabelige dyst mellem to lokalsamfund i Viborg kommune tilbage i 2013. Efterfølgende har det vokset sig endnu større, og i år deltager lokalsamfund fra Nordsjælland, Midtjylland og Østjylland.

Lokaldysten i Norddjurs er et samarbejde mellem DGI Østjylland, Bevæg dig for livet kampagnen og fire lokalsamfund i Norddjurs Kommune. Hele målet med Lokaldysten er at sætte fokus på idræt, bevægelse og sundhed - ikke mindst i fællesskab med andre.

Kort fortalt dyster lokalsamfundene i en kommune om at tilbagelægge flest kilometer ved løb, cykling og/eller gang. Vinderen kåres ud fra, hvilket lokalsamfund som har bevæget sig mest pr. indbygger. Og den vindende landsby hædres af borgmesteren og får en pengepræmie på 5.000 kr. til et eller flere udviklingsprojekter.

Sidste år var der også en samlet kommunal konkurrence mod de deltagende bysamfund i Syddjurs Kommune. Men sydpå afholder de først deres lokaldyste i august og september, og derfor er der i år ikke en kommunal kappestrid.

Skal din by deltage næste år? Så få en af de lokale foreninger til at kontakte fritidskonsulent Nina Balling Zacher Sørensen på NBZS@NORDDJURS.DK.

Resultater fra Lokaldysten 2022

Lokaldysten 2022 har fundet sted i uge 20-23, og er endt med følgende resultat:

1. Pladsen: Nørager 2254,8 km svarende til 7,16 km pr. indbygger
2. Pladsen: Gjerrild 1134 km svarende til 2,52 km pr. indbygger
3. Pladsen: Øster Alling 736 km svarende til 2,46 km pr. indbygger
4. Pladsen: Vivild 1076,8 km svarende til 1,38 km pr. indbygger

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Theis Kaas Pedersen, Fritidskonsulent, Norddjurs Kommune
THKP@NORDDJURS.DK
89 59 40 83 / 23 47 02 64

Trine Fisker, kontaktperson Nørager
trinefisker25@gmail.com
60 63 88 95

Nina Balling Zacher Sørensen, Fritidskonsulent, Norddjurs Kommune
NBZS@NORDDJURS.DK
21 37 55 98