I højsommeren er der energibesparelser at hente

Publiceret 05-07-2022

Kom godt i gang allerede nu ved at følge de simple råd, så du kan spare på el og varme i din bolig hele sommeren.

Sommerluk varmeanlægget

Send dit varmeanlæg på ferie hen over sommeren, og spar op mod 5 % af din årlige varmeregning. Det er op til cirka 1.300 kr., hvis du har gasfyr derhjemme. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg. Se her, hvordan du kan gøre det på kun 5 minutter.

Tag kortere varme bade

Gør dine varme bade kortere. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5.000 kr. om året.

Brug tørresnoren

Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre 4 gange om ugen hele året.

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen for strøm skifter hele tiden, og den er typisk billigst om natten . Så du kan ofte spare på elregningen ved at lade strømmen arbejde, mens du sover. Og vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisen her time for time et helt døgn frem.

Afkobl apparaterne derhjemme inden ferien

Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

Læs mere om sparerådene her: