Naturen i Norddjurs bliver endnu mere eventyrlig

Publiceret 13-01-2022

Tre ruter i appen Natureventyr giver børn på 3-9 år og deres familier en eventyrlig oplevelse.

Tre ruter i appen Natureventyr giver børn på 3-9 år og deres familier en eventyrlig oplevelse.

Lørdag lanceres tre ruter i appen Natureventyr, som giver børn på 3-9 år og deres familier en eventyrlig oplevelse, når de er på tur i naturen.

Eventyrene er en slags skattejagter der opfordrer til bevægelse, leg og brug af forestillingsevnen, når eksempelvis en træstub bliver til en blækspruttetrold.

Det er nemt at finde vej på ruterne med hjælp fra kort og GPS i appen, og undervejs inddrages børn og voksne gennem spørgsmål og sjove udfordringer.

Ruterne indvies lørdag d. 22. januar kl. 10.30 på parkeringspladsen ved Porsbakkerne i Auning, hvor Norddjurs Biblioteker byder på børnevenlige bobler og snacks og giver en introduktion til både app og eventyr.

"De tre Natureventyr går hånd i hånd med grundtanken i vores outdoorprojekter, som er at få flere til at nyde naturen i Norddjurs og muliggøre nye aktiviteter. Derudover er det også del af hele Bevæg dig for livet indsatsen, hvor et af fokuspunkterne er at få børn ud i naturen og bevæge sig mere. Derfor håber jeg at mange forældre ikke vil lægge telefonen fra sig, men i stedet tage den og børnene med på eventyr og få gode oplevelser sammen. Og helt personligt glæder jeg mig også til selv at gå ruterne med mine børn."

- Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur- og fritidsudvalget i Norddjurs Kommune.

Større samfundstendens

I disse år ser vi stigende tendens til at bruge teknologi i vores naturoplevelse, og det giver rigtig god mening, forklarer Theresa Schilhab, forsker og læringsbiolog ved DPU, Aarhus universitet

Vi er efterhånden blevet mere fortrolig med teknolog og i mindre grad naturen, så derfor giver det mening at bruge teknologien som facilitator når vi kommer udenfor. Folk tager i forvejen deres mobil med overalt, og det er der nu en række app-udviklere, som bruger til at skabe nye oplevelser i naturen.

Naturen indeholder et særligt potentiale for at berige det moderne menneske – og her kan smartphoneteknologien være en måde der hjælper særligt de naturuvante børn. Når vi kommer ud i naturlige omgivelser får vi brugt større dele af det sanseapparat vi er udstyret med, vi bliver simpelthen stimuleret mere alsidigt gennem lugt, lyd, vindens betydning, ujævnt terræn etc. og er mere til stede i vores krop.

Naturen som inspiration

De tre eventyr finder sted forskellige steder i Norddjurs: Ved Kyst og Fjordcentret ved Randers Fjord, ved stendysserne ved Tustrup og i Porsbakkerne ved Auning.

Eventyret i Porsbakkerne handler om pigen Signe, der brændende ønsker sig en lillebror. Hun har hørt, at man kan få et ønske opfyldt, hvis man finder kællingestenen inde i skoven ved Porsbakkerne, så hun begiver sig ud for at finde stenen. Hvordan mon det går hende? Kom med til indvielsen, hvor der også er mulighed for at gå ruten, og finde ud af det.

Eventyrerne er gratis tilgængelige de næste to år, og mere end 75.000 børn og voksne er allerede taget på eventyr i naturen med appens andre ruter.

De tre Norddjurs ruter er et samarbejde mellem Norddjurs Biblioteker, Norddjurs Kommune, Bevæg dig for livet og Naturpark Randers fjord.

Hvad: Åbningsevent med børnebobler for tre nye Natureventyr i Norddjurs Kommune
Tid: Lørdag d. 22. januar 2022 kl. 10.30
Sted: Gjesingvej 10, 8963 Auning (Parkeringspladsen ved Porsbakkerne)

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Ane Katrine Uldall Eiming
Kulturformidler Norddjurs Biblioteker
aku@norddjurs.dk
40 22 64 66