Pressemeddelelse: H.M. Dronningen besøger Anholt

Publiceret 11-02-2022

Når Hendes Majestæt Dronningen i år drager på sommertogt, vil det også omfatte et besøg på Kattegatøen Anholt den 2. juni. Norddjurs Kommune glæder sig til at tage imod Dronningen og går nu i gang med at planlægge besøget.

Hendes Majestæt Dronningen og Prins Henrik på Anholt.

Kongehuset har netop offentliggjort, at Dronningen i forbindelse med årets sommertogt med Kongeskibet vil aflægge besøg på Anholt. Besøget finder sted torsdag den 2. juni.

Anholt er en del af Norddjurs Kommune. Her glæder borgmester Kasper Bjerregaard (V) sig på kommunens vegne til Dronningens besøg på den enestående ø midt i Kattegat.

Borgmesteren ser på kommunalbestyrelsens vegne frem til sammen med borgerne på øen at byde Dronningen velkommen til Anholt. Øen tilbyder et rigt hverdagsliv og attraktive naturoplevelser for både fastboende og turister, og så har den en spændende historie.

Med en placering midt i Kattegat blev der etableret et strategisk vigtigt fyr på Anholt allerede i 1561. Siden er Anholt blandt andet blevet angrebet af svenske pirater og har været besat af England. I dag er der mere roligt på øen.

Nu går planlægningen i gang

Norddjurs Kommune går nu i samarbejde med Kongehuset i gang med at planlægge de nærmere detaljer i forbindelse med besøget. Programmet vil derfor først blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Anholt og Norddjurs Kommune havde senest æren af at tage imod Dronningen i forbindelse med Regentparrets sommertogt i 2011.