Sommertogtet går til Anholt

Publiceret 19-04-2022

Torsdag den 2. juni 2022 gæster Hendes Majestæt Dronningen Anholt.

Luftfoto af anholt

Når Hendes Majestæt Dronningen i år drager på sommertogt, vil det blandt andet omfatte et besøg på Anholt den 2. juni. Her kan hun se frem til at opleve hverdagslivet og naturen på en af Danmarks mest isolerede øer.

Øen, der hører ind under Norddjurs Kommune, er beliggende i Kattegat - hele tre timers færgesejlads fra Grenaa.

Med kun én daglig afgang til/fra øen har de 147 beboere vænnet sig til at klare sig selv, og det gør de gennem et unikt sammenhold og i balance med naturen – og på naturens betingelser.

Nøgleordene for øen er nemlig fordybelse, natur og enkelhed.

Anholt har sin egen skole, hvor der går 17 elever, ligesom de har egen vuggestue/børnehave, hvor der er fire børn.

Øen har også eget posthus, redningsstation, kirke, dagligvarehandel og læge. Det er desuden helt normalt, at man som ”anholter” sammensætter sit eget arbejdsliv af flere forskellige jobs.

Der er fx jobs på skolen, som læge, sygeplejerske, hjemmehjælpere, præst og graver, som på fin vis kan sammensættes til én stilling.

Mange fastboende på Anholt har dele af eller hele deres erhverv indenfor turisme.

Højsæsonen er koncentreret omkring juli måned, hvor der er mange sommerhusgæster, besøgende på campingpladsen samt mange sejlere.

På Anholt er det meget sjældent, at sommerhuse eller boliger i landsbyen sælges, og når det sker, går det ofte særdeles hurtigt.

I perioden 2015 til 2019 var der en mindre nedgang i antallet af fastboende; men fra 2020 til 2022 oplevede man en lille stigning, hvilket giver optimisme for øens fremtid.